Bröllop i Bondo

Bröllop i Bondo

Copy of IMG_6153

Bondo som ligger kanske ett tjugotal kilometer sydöst om Matongo är inte vilken plats som helst inom ELCK. I Bondo finns nämligen ärkebiskop Obares hem. Idag hade jag förmånen att vara med på ett stort bröllop där när paret Obares näst äldste son Pascal gifte sig med sin Daphne i Bondo kyrka.

Copy of IMG_6158
En ganska stor kör från Lärarhögskolan i Matongo framförde flera sånger och vigseln förrättades av brudgummens storebror som är präst i Uhuru Highway-kyrkan i Nairobi. Endast de allra närmaste, vänner och släkt, fick plats i kyrkan, vi andra fick sitta under tälttak utanför.

Copy of IMG_6127
Efteråt bjöds uppemot tusentalet gäster på kenyansk mat, vilken intogs på ett stort fält i närheten och stämningen påminde något om den som brukar infinna sig vid ELM-s sommarmöten.

Copy of IMG_6177
På senare år har jag inte haft något med ärkebiskopen att göra, men under de år jag jobbade som skolsekreterare 1990-91 hade vi ett mycket nära och gott samarbete i och med att han då var skolpastor. Ofta anordnade vi tillsammans kurser för lärare förutom att vi då och då gjorde gemensamma skolbesök, framför allt till de mer perifert belägna delarna av Kenya. Själv minns jag nog bäst vår resa via Marsabit upp till Anona på gränsen till Etiopien.

Copy of Copy of IMG_6125

Per-Martin Hjort

www.hjortikina.dinstudio.se

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved