Bröllop, konferens och årsmöte i Etiopien

Bröllop, konferens och årsmöte i Etiopien

IMG_5334

Besök på seminariet LTS (lutheran theological seminary) i Asella. Studenterna har snart avslutat det andra året av totalt tre. Flera av studenterna ses som framtida ledare i kyrkan. Seminariet har en viktig roll i kyrkan. LTS har i nuläget åtta studenter.

IMG_5351

Husmor och en del av barnen vid ACYM (Asella children and youth ministry) i Asella. Barnhemmet vill rekrytera fler barn och är just nu inne i en process med myndigheterna. ACYM planerar även att bygga småaffärer ut mot gatan vilket NUM (nämnden för utlandsmission ELM) uppmuntrar. Stort tack till alla som är faddrar till barnen.

IMG_5387

Bröllop i Asella. ACYM:s föreståndare Eyob Dinqo gifte sig med Fekadi. Hela ”Asella-familjen” var närvarande och glädjen var enormt stor. Först samlades vi i brudens hem för en avskedsceremoni med tal och mat.

IMG_5393

Här är brudföljet på väg in till kyrkan. På kyrktrappan väntade brudgummens familj. Kyrkan var fullsatt vilket innebär 600 personer. Till festen i brudgummens hem kom det hela 300 gäster.

IMG_5404 IMG_5472

Brita Jern och Göran Stenlund från SLEF ( Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland) möter styrelsen för EELC. (Ethiopian Evangelical Lutheran Church). Vännerna från Finland besökte Etiopien under tre dagar i slutet av april. Nu har kyrkan skickat en inbjudan till SLEF att komma och arbeta tillsammans med EELC i Etiopien.

IMG_5503

Hälsningar från Finland, Danmark och Sverige framfördes vid pastorskonferensen i Addis Abeba. Danmark representerades av Henrik Højlund som även undervisade under de fem dagar som pastorskonferensen pågick.

Bild

Deltagare vid pastorskonferensen från kyrkans alla sex synoder. En god gemenskap omkring Guds ord som skapar en välsignad atmosfär i kyrkan. Konferensen är ett samarbete mellan EELC, ELM och Scriptura evangelisk litteraturmission.

IMG_5574

Qes Mekonnen öppnar kyrkans årsmöte med bön. Delegater från kyrkan verksamheter och de sex synoderna rapporterar om olika verksamheter i EELC. Längst fram ses kyrkans president qes Dawit och kyrkans generalsekreterare qes Endale. Be för ledarskapet i EELC!

IMG_5583

Olof Göransson ger en hälsning till kyrkans årsmöte.

Tiden i Etiopien är snart över för denna gång. Besöket har varit givande. Vi har samtalat med många vänner i EELC. De kämpar vidare och längtar efter att Guds ord skall nå vidare till nya grupper. Samtidigt har EELC en begränsad ekonomi. Det unga ledarskapet som står beredd att ta över understryker att kyrkan måste stå på egna ben. Det finns en stor potential i EELC. De arbetar aktivt med att ge stöd åt den befintliga verksamheten samtidigt som de vill vidare till nya plaster. Tack kära vänner för att ni ber och ger till missionsarbetet i Etiopien. På ELM-BV:s hemsida finns verksamhetsplanen (längst upp till höger). Där kan ni i detalj läsa om de verksamhetsområden som NUM ger stöd till. Tack för att ni ständigt finns med i bön och uppmuntran. Jag framför även hjärtliga hälsningar från alla vänner i EELC. De sätter oerhört stort värde på kontakten med ELM.

Jonny Bjuremo och Olof Göransson

 

 

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved