Buffelpastor

Sista dagen i Indien. I slutet av en resa kommer ofta tröttheten.  Så brukar det vara och så också denna gång.  Därför var jag inte helt pepp inför förmiddagens besök på Operation Mission (OM).

Men vi fick några fina timmar tillsammans med olika medarbetare där. Missionären Mona från Kanada tog emot oss. Hon har arbetat över tjugo år i Indien – vilken erfarenhet.  Mona berättade om OMs arbete, och hur Indienarbetet för några år sedan blev självständigt från OM International eftersom man ”vuxit ur” OMS traditionella renodlade evangelisationsarbete.  I Indien idag bedriver f d OM, numera ”God Shepherd Community Churchill / OM India, både församlingar bete och skolor.

Efter samtal med Mona mötte vi bland andra en pastor som i flera år arbetat med att hjälpa människor med att starta mikroföretag för sin försörjning.  En av de vanligaste,  och framgångsrika,  företagsideerna är att hjälpa en familj att köpa en buffel. Den ger både mjölk och kalv, vilket innebär inkomst.  ”Så när jag frågar folk om det är något de vill jag ska be för så nämner de sin buffel. Jag ber för fler bufflar än människor nu för tiden” konstaterade buffelpastorn med ett stort leende.

I morgon är det resdag.  Tack alla ni som bett för oss.  Be om god och trygg hemresa, om att krafter och hälsa ska räcka. Och be om att vi kan samla våra intryck och återvända till NUM och styrelse med en god rapport och vägleda rekommendationer.

/ErikJA

1 reaktion till “Buffelpastor”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved