BV-förlag, ÅK-4

BV-förlag, ÅK-4

Nyast från förlaget

BV-förlag fyller 100 år i år. 1916 startade BV (nu ELM) ett bokförlag för att ge ut kristen litteratur. Och vi har fått göra det under ett helt sekel. Jag har inte överblicken, utan har kommit med de sista åren och allra mest sista året då jag varit med i förlagets styrelse.I eftermiddags samlades en del av förlagets aktieägare och en del andra intresserade till bolagsstämma. Årsmöten har jag varit på många, bolagsstämmor betydligt färre. Men likheterna är ganska stora. Och som bolagets vd Nils-Göran Nilsson strök under: ”Vi är inget vanligt företag. Vi har ett missionsuppdrag.”

År 2015 kunde vi ge ut en rad böcker och tack vare stort ideellt engagemang gick förlaget ungefär plus-minus-noll. I år har vi gett ut Rosenius Husandakt i ny språkligt reviderad utgåva. Det är vi glada för. Ingen bok vid sidan av Bibeln har varit viktigare i den väckelsetradition ELM kommit ur och lever i.

Och idag fick jag en helt ny bok i min hand: Vår – initiativ i missionslandet Sverige. Under mer än ett år har vi jobbat i ELM och BV-förlag för att kunna ge ut en bok om positiva initiativ i ELMs missionsarbete i Sverige. Många olika författare har bidragit.

Vid stämman samtalade vi också om nästa års utgivning. I år har vi satsat på Rosenius. Nästa år blir det Luther.

/ErikJA

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved