Chesinende

Sedan i fredags kväll befinner jag mig på Chesinende kyrkcentra. Här bor ELMs missionär Kerstin Nilsson. Även om hon reser mycket i sin tjänst, så är Chesinende ”hemma”. Och även vi besökare känner oss hemma hos Kerstin.

Igår serverades fläskkotletter, sås och potatis till middag. Idag hade vi adventsfrukost med adventsljus och en julduk på bordet. Hade inte strömmen gått kunde vi lyssnat på adventssånger också.

Vi firade gudstjänst tillsammans med församlingen här. Inte minst predikan berörde mig starkt; precis som Jesus sände sina lärjungar att gå före honom in i byn och lösa den bundna åsnan, så sänder Han oss ut i världen för att lösa människor – genom Guds ord – från det som binder dem och så föra dem till Jesus.

Efter gudstjänsten möttes vi med församlingens ledningsgrupp, en samling på 15 personer. De uttryckte en tacksamhet över ELMs arbete, över missionärer som bott och verkat vid Chesinende och önskade fortsatt samarbete. Från vår sida fick vi också uttrycka tacksamhet och glädje över det våra syskon i ELCK gör och betyder för oss. Konkret kunde vi tacka för hur väl man på Chesinende tog emot Strandhems bibelsskola för ett par veckor sedan.

God advent

ErikJA

2 reaktioner till “Chesinende”

  1. Gläder mig att ni är på Chesinende denna första advent.
    Ler igenkännande av elavbrottet.
    Kerstins goda mat är välkänd.
    Fortsatt god adventssöndag.
    Gunnel

  2. God advent till er också! Och tack för lägesrapport. Gott och stor nåd att Herren löser oss från det som binder till något annat, en öppen dörr till evigt liv. Hosianna!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved