Church Quiz Kenya – del 2

Church Quiz Kenya – del 2

En vecka har gått sedan jag kom hem från Kenya. Tyvärr fick jag inte bara goda minnen med mig hem, utan också någon mikroorganism som fick mig på fall en vecka. Men nu är jag åter på jobbet för ett sista ryck före jul.

Det var nog mest tidigare missionärer och volontärer som vågade gissa på vilka kyrkor som fanns med i blogginlägget Church Quiz Kenya. Men de gissade bra! Så här kommer en andra del, kanske lite svårare. Vilka fyra kyrkor i ELCK finns på bilderna nedan?

/ErikJA

Kyrka A syns i bakgrunden.
Kyrka A syns i bakgrunden.
Och så en interiörbild från kyrka A.
Och så en interiörbild från kyrka A.
Kyrka B, endast interiör
Kyrka B, endast interiör
Kyrka C, vacker exteriör
Kyrka C, vacker exteriör
Kyrka C, praktisk kyrkklocka
Kyrka C, praktisk kyrkklocka
Kyrka D exteriör långsida
Kyrka D exteriör långsida
Kyrka D, några kvinnor torkar majs på kyrktrappan
Kyrka D, några kvinnor torkar majs på kyrktrappan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 reaktioner till “Church Quiz Kenya – del 2”

 1. Nu blev det visst svårt…
  B: Itierio? C: Sigowet? På A har jag inte ens en kvalificerad gissning, först tänkte jag att de kanske rivit kyrkan i Kaptembwa och satt upp lite plåtväggar, men det är liksom för mycket skuggande träd. Nån i Saino kanske?

 2. Vad jag minns av kyrkan i Itierio är den är lång. Så jag gissar som Sofia, C.
  D tror jag är Atemo.
  A kan vara hyffsat nära Ogango.

 3. Nä, Ogango är väl murad? Inte ”bara” stålskelett och plåt som A är?
  B kan va Ogango?! Men den känns för lång.
  Och mina minnesbilder är från -80-talet…

  1. Du är förstått väldigt rätt ute Karin; A) Eldoret Racecourse, B) Itierio; och D) Atemo. Och C) jodå, visst är det härlig natur, vad som sedan är högland och lågland blir svårare för mig, men det kändes ganska högt.

 4. Nej det är inte Ogango. Ogango är nog inte med. Jag menade att A kan vara i närheten av Ogango typ en eller max två timmars bilresa.

 5. Det absolut kallaste och dragigaste heldagsseminarium jag var med om i Kenya ägde rum i Saino kyrka. Det blåste mellan brädorna på gaveln och in genom dörren. Hoppas att den har renoverats sen dess! – Kul med quizzen, Erik!

 6. Skönt att du är på benen igen Erik.
  Och nu får jag önska Dig och de dina och alla andra som läser här en välsignad 4de advent.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved