CLET – sommarbibelskola i Peru

CLET – sommarbibelskola i Peru

Det är mörkt ute och bussen vi sitter i är bekväm, men chauffören kör som om han vore jagad av någon, vilket får mig att ta trapporna ner till den illaluktande toaletten några gånger under natten. Klockan 5 på morgonen når vi Bagua Grande. Luften är frisk och fåglarna sjunger i den stilla gryningen som för att lovsjunga Gud för den nya dag som han gett oss. Trötta sprider vi ut oss där vi hittar sittplatser. Några taxichaufförer dyker upp för att erbjuda sina tjänster, men vi väntar på någon. När den vita kombin kör emot oss över grusplanen har jag svårt att tro att vi alla ska rymmas med packning och allt. Hur har de tänkt egentligen? Men tji fick jag. Väskberget på taket växer och man märker att chauffören har gjort detta förut. Ett svart nät läggs över och ovanpå fästs ett gäng ihoprullade madrasser på ett snöre, som pärlor på en tråd. Sedan packar vi in oss en efter en och märkligt nog ryms vi alla 20 i denna lilla buss. Efter en halvtimmes färd med utsikt över vackra berg och vidsträckta risfält når vi vår slutdestination – Jahuanga.

För tredje året i rad anordnades CLET (en sommarbibelskola) i denna lilla by med ca 300 invånare. Den ligger omgiven av mycket grönska, mäktiga berg och odlade fält. Vi bodde i Kates mormors hus. De gav oss logi och lagade maten. Killarna fick bo i en skola en bit bort. De delade boende med en flock fladdermöss, men valde ändå att rulla ut sina madrasser där. Vår familj och tjejerna höll till i de småhus som låg runt huvudbyggnaden. Där vi slog upp våra tält inomhus. Normalt kryllar det av mygg här, men p g a det torra vädret hade man inte kunnat blötslägga alla risfält än. Det var vi mycket tacksamma för!

Temat för veckan var Jesús – mi maestro (Jesus – min mästare). Timo, Merci och Janne undervisade oss i ämnena Jesus min frälsare, Jesus och bönen, Jesus och gemenskapen, Jesus och missionen och försvaret av Bibeln. Förmiddagarna bestod av undervisning och på eftermiddagarna hade vi någon workshop/seminarium. Vi bakade, pratade om kärlek och var ute och evangeliserade en eftermiddag. Två kvällar hade vi lekar på torget vilket samlade en stor skara barn, ungdomar och äldre. Den ena kvällen avslutade vi med ett utomhusmöte i kvällsmörkret. Många kom fram för att få förbön. När vi var ute och evangeliserade mötte vi många öppna människor som bjöd in oss att läsa ett bibelord tillsammans med dem. Det är underbart att få dela Guds Ord!

Det var varmt i Jahuanga! Uthärdligt, ja, men oj så segt allting gick mitt på dagen. De uppvärmda plåttaken gjorde det svårt att vistas inomhus. Varje dag gick Janne, Ella och Filip tillsammans med några ungdomar bort till ett vattenhål för ett välbehövligt svalkande bad. Ella påminde Janne varje dag om hans löfte om ett bad och en gelatina per dag på lägret.

Vi hade en underbar vecka med undervisning, gemenskap och en hel del tid till egen reflektion, bön och bibelläsning. Barnen fick nya vänner och vi fick alla en inblick i livet på landet. Det är alltid välsignat att kliva ur vardagsbestyren en stund och få fördjupa sig i Ordet och i relationen till Herren!

Tack!

Annis

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved