CONCLUSION: Normal head CT.

CONCLUSION: Normal head CT.

Bonnasfue

För cirka två veckor sedan ringde Hanna-Karin och berättade om att hon skulle ha svenska gäster vilket var en chans för mig att göra en varubeställning från hemlandet. Utan längre betänketid kom jag fram till att Bregott samt hushållsost var något jag saknat och ville använda på det annars jättegoda bröd som säljs i ett närliggande bageri. Varorna anlände förra veckan och förutom tillskottet på svenska mejeriprodukter ökade missionärstätheten i Asella kraftigt för ett dygn.  Hanna- Karin, Barbro, Ingrid, Sture & Elsie var samtliga under samma tak med allt vad det innebär kvalitetsmässigt, riktigt bryggkaffe, hemmagjorda kakor och grovbröd ute på verandan. Detta i kontrast till de utmaningar jag haft boendes ensam och enkelt i missionärshuset, något som framkom tydligt med boken Hemkunskap-åk6-9 liggandes framme på middagsbordet.

 

Lektionerna i övrigt rullar på och vi vet mer och mer hur det skall göras för bra resultat. Jag har lagt mest energi på att planera och förbereda söndagsskolan för barnen på hemmet och kommit fram till följande: Inleda med en sång funkar toppen eftersom barnen gillar att sjunga.  Att jag talar engelska och det sedan blir översatt till amhariska funkade, men inte alls så bra som vi hade hoppats. Mest för att det gick för långsamt och de energiska barnen kan och vill ha information i ett högre tempo.  Därför slog jag och Eyob ihop våra huvuden och delade upp texten om Kain och Abel i olika delar(akter) för att han skall läsa under tiden jag sköter dramadelen som går parallellt med texten. På det här sättet blev lektionen både lärorik och underhållande eftersom deras kompisar var huvudrollsinnehavare. Hittills har jag bara varit statist och skaffat rekvisita som är SLF-sponsrad(Swedish lutheran Fredrik). Resultatet var så lyckat det kunde bli och barnen svarade rätt på allt under frågesporten, citat-som detaljfrågor. Texten i sig är ju ganska kort och enkel så jag tar inte ut en stor seger i förväg, men drömmen är att barnen är lika intresserade och tävlingsinriktade under kommande lektioner. Vi jobbar ännu på experimentnivå och får se hur vi lägger upp undervisning om Josef i Egypten eftersom den berättelsen är mycket längre och mer händelserik. Och hur skall jag få tag på kameler till de som spelar ismaeliterna?

 

I början av denna vecka begav jag mig till Addis Abeba för att genomgå en ordentlig medicinsk undersökning pga. en ihärdig huvudvärk jag haft sedan mitten av december. Det varierar och jag mår tidvis bättre men den har aldrig helt försvunnit vilket har varit segt.  Efter ett antal prover som alla visa negativt blev jag skickad på skanning av hjärnan för att se efter oegentligheter. Men lyckligtvis har jag ett ”Normal head ” utan problem eller brister. Med den vetenskapen ordinerade läkaren smärtstillande/avslappnande ifall det skulle vara spänningshuvudvärk. Hur som helst så är värken överkomlig och största skillnaden är att jag inte är så sugen på att spela fotboll eller gå på lovsångstimmen i kyrkan.

Pappersrapporten som säger att jag är frisk säger också att jag är normal och det är ju skönt, men hur normalt är det att ha ett sådant papper?

PS: Några av bilderna skulle varit med förra veckan men kommer nu istället.

Allt gött// Fredrik

Armbrytning blev snabbt poppis bland killarna och de utmanar mig titt som tätt men än så länge är jag obesegrad.
Armbrytning blev snabbt poppis bland killarna och de utmanar mig titt som tätt. Men än så länge är jag obesegrad.
Eyob Isajas gatukillar som jag har lektioner för om droger och missbruk. De har utöver lektioner också fotbollsträning och på bilden ser ni laget i deras helt nya matchkläder som de samlat in till.
Eyob Isajas gatukillar som jag har lektioner för om droger och missbruk. De har utöver lektioner också fotbollsträning och på bilden ser ni laget i deras helt nya matchkläder som de sparat ihop till.
"Goal" betyder som bekant "mål" på engelska men också "gatan/gata" på amhariska. Så laget heter i stil med "The Street Team" eller "Team Street"
”Goal” betyder som bekant ”mål” på engelska men också ”gatan/gata” på amhariska. Så laget heter i stil med ”The Street Team” eller ”Team Street”
Här är alltså bilderna som motbevisar alla konspirationsteoretiker som hävdat min hjärnas icke-existens.
Så här skalle det alltså se ut om om man är normal.
Veckan bildfrågan: Vad heter bilmodellen?? Första pris är en gitarrlektion för två med mig.
Veckans bilfråga: Vad heter bilmodellen? Första pris är en gitarrlektion för två med mig.

 

 

 

 

 

 

 

6 reaktioner till “CONCLUSION: Normal head CT.”

 1. Jätteroligt at läsa dina blogginlägg, Fredrik! Får också rapporter från ”andra vägen” (Eyob Esayas) att du sköter dej mycket bra. Se till att du får lite egentid och vila om det är spänningshuvudvärk! Vi ber för dej och jobbet på ACYM! Lycka till med allt!

 2. Hej fredde! Inte roligt med huvudvärk men väl att det inte var något ” farligt”! Ta det liiiite lugnt ibland, vet att du inte är så bra på det men det är nog något du måste lära dej i Afrika. (Om inte annat så för att inte skrämma slag på den stressbefriade befolkningen) Här hemma har vi precis firat ut julen med Simeon släkt i form av lilla- jul( kanske är något för ” dina” barn?) och en ny förkylning som främst drabbat Andreas än så länge. Han mår för övrigt bra och har nu ökat sin volym till hela 11.5 kg. Det blir något att krama och gosa med när du kommer hem! Kram

 3. Jag läste bloggen med glädje och medlidande. Har själv haft huvudvärk till och från de senaste åren. Vår son upplyste mej om att det kanske kunde bero på choklad eller ost. Vid tillfället stod jag och kokade julgodis. Jag tog inte tipste till mej från början, men efter en tid avstod jag från dessa godheter och huvudvärken minskade betydligt.

 4. Hej
  Jag tänkte genast på höjden över havet när du skrev om din huvudvärk.
  Det är inte helt ovanligt att man reagerar på höjden. Asella är rätt högt.
  Om det är höjden så kommer du nog att få tillbaka suget för fotbollsspelning när du vant dig.
  Roligt att du fick gäster i Asella. Härligt när ”skåningar” hittar dit.
  Gunnel

 5. Hej min käre Fredrik! Dina önskemål om filmer finns snart på posten! Skall ordna detta i morgon! Det blev två filmer! Helena hjälpte mig att skicka efter dem. Roligt att höra att du inte är allvarligt sjuk. Roligt också att du skall få besök från Sverige! Då kan ni slå era huvuden ihop och hjälpa varandra i ert arbete med barnen. Vi saknar dej och ser fram emot när du kommer hem. Hoppas du tar mycket bilder och kan göra ett program och berätta om allt spännande du varit med om. Kram mamma

 6. Hej Fredik!

  Det låter som du fortfarande har det roligt, vilket självklart är inspirerande för dina elever.
  Jag tänkte passa på att be om ett förtydligande…de röntgade alltså ditt huvud och hittade inget? 😉
  Tror själv liksom Gunnel att det förmodligen beror på höjden. Jag hade också huvudvärk när jag var där…och dålig kondis minns jag. Låt inte det nedslå dig. Det ska bli riktigt kul när du kommer hem igen.

  ps. Min senaste telefonräkning sedan jag talat med dig slutade på 1200 kr…ouch! men det var det värt!

  allt gott och Guds välsignelse/Henrik

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved