Cumpleaños feliz

Cumpleaños feliz

Idag, den 25 september, fyller Jeffry tre år. Han ”firar” födelsedagen ensam med sin mamma på ett sjukhus i Lima. Jag skrev om Jeffrey på bloggen i början av augusti (läs det inlägget här). Efter några dagar på sjukhus i Chiclayo flyttades han till ett större sjukhus i huvudstaden Lima där man skulle fortsätta utreda hans leukemi och sedan börja behandling.

För en vecka sedan hade jag möjlighet att besöka Jeffry och hans mamma på sjukhuset i Lima. Det var fantastiskt att se att pojken nu mådde mycket bättre. Han hade god aptit (i alla fall de dagar han inte fick cellgiftsbehandling) och vi spelade till och med lite fotboll på salen.Jefry

Hans mamma berättade att hon kände sej ensam och saknade familjen därhemma. Men samtidigt var hon tacksam över att Jeffry fick behandling. Tillsammans tittade vi igenom deprover som tagits och behandlingsplanen för några veckor framöver. Såvitt jag kan bedöma så får Jeffry en ganska aggressiv och modern behandling. Men den kommer att pågå under ång tid och det är osäkert om han möjligen kan flyttas ”hem” till Chiclayo så småningom.

”Får behandling” skrev jag. Det är inte riktigt sant. Familjens försäkring täcker sjukhusvistelse, mat och en del av behandlingskostnaden. Men allt finns inte på sjukhuset, utan familjen måste köpa en del specialläkemedel på ett annat sjukhus. Och det kostar!

När jag lämnade sjukhuset var jag uppfylld av motstridiga känslor. En glädje och tacksamhet över att det finns hyfsade chanser att Jeffry kan bli frisk och få fira många fler födelsedagar. En oro över att det trots allt inte ska bli så. Och en vrede över att livet är så orättvist. Som svensk föräldrer kan jag oroa mej över mycket, men om något av våra barn skulle drabbas av en så svår sjukdom,så skulle jag i alla fall inte behöva undra över om jag skulle ha råd till behandling.

+Erik

Ps. Visst är det en snygg ny hemsida ELM har?

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved