Dags för Asella Sports Camp 2013

Dags för Asella Sports Camp 2013

Det är regnperiod i Etiopien och precis som i Sverige är det långledigt från skolan. Då passar ELM tillsammans med den lutherska kyrkan i Etiopien på att anordna evangeliserande sportläger för barn och ungdomar som inte kommer till kyrkan i vanliga fall. Vi gör alltså om förra årets succé och anordnar två resor från Sverige för att vara med som ledare och coacher på sportlägren.

Jag (Benedicte Artman) och Maria Rubenson är redan på plats i Etiopien, och våra deltagare Henrik Nilsson, Daniel Arvidsson och Frida James sitter just nu på planet på väg hit!
Vi kommer att vara med på två lägerveckor, med en ”semestervecka” emellan när vi passar på att se lite mer av landet och koppla av från intensiteten under lägerveckorna. Under tiden (med en veckas förskjutning) kommer grupp två som leds av Josefin och Jonas Brandt att anlända och ha samma program som vi i första gruppen. Med sig har de Magdalena Lindström, Tina Enlund, Jonas Andersson, Mathias Swartling och Johannes Nilsson.
Detta betyder att det kommer vara totalt fyra lägerveckor i Asella, innehållandes fotboll, sport, samarbetsövningar, predikan, samtal, smågrupper, pyssel, lek, gemenskap och skratt. Svenskar och etiopier är coacher tillsammans och vi hoppas, ber och tror att det kommer vara välsignade veckor för både svenskar och etiopier, barn, ungdomar och coacher!

Vi på plats är otroligt laddade och har kunnat förbereda det sista och reda ut detaljer med chaufförer, hotell, och kyrkans ledare här, och vi ser spänt fram emot att imorgon bitti få ta emot och lära känna vår grupp lite innan första campet drar igång på måndag. Innan dess ska vi se lite av Addis, delta i en gudstjänst och ta oss de cirka fyra timmarna söderut till Asella.
Be för de två gruppernas vars tre veckor i landet, de etiopiska ledarna, och för alla barn och ungdomar som ska få möta evangeliet för första gången!

/Benedicte

2 reaktioner till “Dags för Asella Sports Camp 2013”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved