Danska, magproblem och Förlåtelse

Danska, magproblem och Förlåtelse

Denhär veckan började med en tre dagars retreat.. Vi åkte till ett vackert hotell/vandrarhem med pool och en stor fotbollsplan. Där hade de tre Missionärersfamiljerna och alla de som kommit hit från skandinavien några sista möten/samtal såhär efter konsultationerna.  Vi tre volontärer hade ansvar för barnen och för att ordna några tävlingar. Alla hade verkat en aning trötta tidigare på dagen så jag var lite orolig att vi kommit på för fartiga tävlingar. Jag vet inte var alla barn och vuxna  fick energin ifrån sedan, men det var roligt att se hur de kämpade! Vi hade också bibelstudium, massa sång, (danska är faktiskt riktigt vackert att när man sjunger det!). God mat fick vi också, dock råkade jag ut för min första omgång magproblem och inte kunde njuta av maten i slutet.

Henrik sa en sak på bibelstudiet som jag verkligen fastnade vid, det handlade om Josef. Han sa att det liksom läggs ett täcke av förlåtelse över först mosebok. Boken slutar ju nämligen med historien om Josef och i slutet ber bröderna om förlåtelse en andra gång för vad de gjorde. Josef hade ju verkligen fått lida utan att förtjäna det, men han svarade: ”Ni tänkte ont mot mig, men Gud har tänkt det till godo genom det som nu har skett för att bevara många människors liv…. Och han tröstade dem.” (1 Mos 50:20-21) Detta liknar ju också vad Jesus gjorde för oss, i bibeln står det ju till och med att vi får kalla honom bror.

/Ida G, Peru

Tog tyvärr inga bilder på retreaten, men detta är en bild tagen från tredje våningen på kyrkan  i Las Brisas.
Tog tyvärr inga bilder på retreaten, men detta är en bild tagen från tredje våningen på kyrkan/Missionens hus i Las Brisas.

1 reaktion till “Danska, magproblem och Förlåtelse”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved