Danskarna, the Danes, los Daneses :)

Danskarna, the Danes, los Daneses :)

Det blev en jättelyckad tur upp till danskarna i Piura. Jag fick tröffa hela familjen Ambrosen, vara med på skolan och slappa med volontärerna. Nu håller vi på att planera en gemensam skolresa i slutet av April.

Det är så perfekt att de har tillgång till ett kök, och också så  härligt när det bara är två elever att man kan göra så mycket mer. Till exempel fick de göra trolldeg från grunden och sedan göra uppgifter till det- och med två elever så gick det snabbt och smidigt och blev inte så mycket städing. Jag fick också vara med på  en so- och en musiklektion. Denna vecka arbetade de med ett tema om oröttvisor: De funderade på varför vatten och skolgång ör så viktigt och att det det är oröttvist att inte alla har tillgång till det.

Jag började fundera på om det egentligen finns något eller någon som är helt rättvist/rättfördig? Jag tönkte: Alla får ju inte gå i skolan- men alla kan ju iaf se stjörnorna- nä det stämmer ju inte det finns ju blinda, alla kan ju andas luft- nä vissa behöver ju hjälp av maskiner. Men Jesus dog iaf för alla människor och vi har samma rätt till det, det är rättvist. 🙂

De använde trolldeg för att lösa olika uppgifter.
De använde trolldeg för att lösa olika uppgifter.
Musiklektion i Piura. Daniel höll takten genom hela låten och Elisabeth skpelade jätteproffsigt, hon har tagit lektioner i minst ett år! :)
Musiklektion i Piura. Daniel höll takten genom hela låten och Elisabeth skpelade jätteproffsigt, hon har tagit lektioner i minst ett år! 🙂
De har sin skola i kyrkan, dör har de dessutom ett pingisbord- och de är riktigt bra på pingis! Jag fick lite tid att förbereda ett bibelstudium för tonårsgruppen  på pingisbordet också.
De har sin skola i kyrkan, dör har de dessutom ett pingisbord- och de är riktigt bra på pingis! Jag fick lite tid att förbereda ett bibelstudium för tonårsgruppen på pingisbordet också.
En poster om vatten.
En poster om vatten.
Poster om skolan
Poster om skolan

Alt gott! /Ida, Peru

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved