De musikaliska bröderna

De musikaliska bröderna

IMG_6397

John Obaga i samband med morgonsamlingen som inleds med flagghissning, bibelläsning, sång och bön

Häromdagen fick jag ett mobilsamtal från rektorn på Lärarseminariet, John Obaga, med ett något överraskande innehåll. Rektorns storebror William var på kort besök i Matongo och ville gärna komma och hälsa på hos mig.

Jag har träffat William någon gång för många år sen, och egentligen känner jag nog mellanbrodern Andrew bäst från vår missionärstid här. Andrew är gift med Anna-Brita Albertsons dotter Aska, och han är idag rektor på en större gymnasieskola i Nairobi.

IMG_6415

 John och William Obaga

Det var oerhört intressant att samtala med William. Han och hustrun (som för övrigt håller på med ett forskningarbete om familjevåld i Kenya) har bland annat tillbringat sex år i Minnesota, där William forskat om afrikansk kyrkomusik. Han var nu redo att återigen bege sig till USA för att i början av april försvara sin doktorsavhandling.

Alla tre bröderna plus den yngste som nu går på bibelskolan i Atemo, kommer från Bogitaa, en församling inte långt från Itierio. De har vuxit upp inom ELCK och via Anna-Brita Albertson haft tät kontakt med ELM-BV:s mission.

Bröderna är synnerligen musikbegåvade och därtill välutbildade. John har t ex sex år vid universitetet i Agra, Indien, bakom sig och förutom att han är rektor undervisar han i ämnet musik på TTC. Jag bor granne med familjen John Obaga som för ett par veckor sedan fick tillökning, en dotter. De hade redan begåvats med tre barn, bl a med en pigg nioåring som lystrar till namnet Anna-Brita.

IMG_6382

Per-Martin Hjort

 

1 reaktion till “De musikaliska bröderna”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved