De två första dagarna i Afrika

De två första dagarna i Afrika

öIMG_2461

öIMG_2487

öIMG_2494

öIMG_2516

öIMG_2525

öIMG_2528

öIMG_2533

öIMG_2541

 

 

skrivet 3/9-13
Resan till Etiopien var lång men tillslut kom vi fram till missionsstationen i Addis Ababa natten till tisdag. Efter att ha sovit i nästan tolv timmar och inte ätit på tjugo begav vi oss ut i staden för att växla pengar och få tag på lite mat. För cirka 60 svenska kronor fick vi varsin måltid, dricka och den omtalade macciaton.

Mot eftermiddagen, efter att vi lekt med några barn, åkte vi mot Asella. Bilresan var nog bland det galnaste och roligaste jag varit med om. Folk körde hur de ville i korsningarna, skapade sina egna filer och folk gick hur som helst. Bara att ta sig ut ur stan tog 1,5 timma. Vi åkte tillsammans med tre präster som vi försökte lära svenska, det var väldigt underhållande måste jag tala om. Tillslut kom vi fram till Asella framåt midnatt. Så nu har vi alltså sovit i vårat hus en natt och i morse vaknade vi till(tror vi) apor som hoppade på taket. Vi har varit med om väldigt annorlunda saker här kan jag tala om.
Idag blev vi inbjudna till en kvinna som först bjöd oss på frukost i form av bröd och äggröra, sedan fick vi the, två koppar kaffe och popcorn. Och någon timma senare fick vi lunch i form av pasta och en sås som inte alls skulle vara stark sa de, vi tyckte snarare att det brann i munnen… Det ska bi spännande att se hur vi klarar deras mat här.
Eftersom det är regnperiod här och inte asfalt precis så blir det lätt väldigt lerigt och att då försöka gå i flippflopp är inte det enklaste, men då vet vi det nu.
Vad resten av dagen har att erbjuda återstår att se, de tre prästerna ska komma tillbaka så vi funderar på att lära dem något svenskt sällskapsspel. Annars måste vi packa upp då vår packning är en enda röra just nu.

 

Nu sitter vi på ett hotell inne i Asella. Vi har precis avslutat vår frukost och försöker ta tillvara på det lilla internet som finns här.
Igår blev det inget spel som vi tänkt då de tre prästerna inte kom då de sagt. Istället satt i under våra täcken(det var kallt, det tror man inte om Afrika!) och såg på en film. När de tillslut dök upp fick vi Qes Dawit att läsa en text Hanna laddat upp på sin blogg, OM vi skrattade. Annars gick vi och la oss tidigt då vi skulle åkt vid åtta i morse, men eftersom vi är i Etiopien var de såklart inte klara då på långa vägar…

Fler bilder och mer text finns på våra personliga bloggar som ni hittar här & här.

 

Kom gärna och hälsa på oss! Kram, Hanna&Hanna

2 reaktioner till “De två första dagarna i Afrika”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved