December 14 – Rosenius 200 år

December 14 – Rosenius 200 år

Rosenius 200 år

Nästa år är det jubileum. Då är det 200 år sedan Carl Olof Rosenius föddes. En av 1800-talets viktigaste svenskar.

På ELMs hemsida kommer vi under vinjetten ”Roseniusåret 2016” samla det som händer inom ELM för att uppmärksamma jubileet. Redan nu ligger där inbjudan och program för en högtid på Missionsgården Fridhem, Vännäs, i början av februari.

/ErikJA

2 reaktioner till “December 14 – Rosenius 200 år”

  1. Kul med roseniusvinjetten! Varför inte ett Roseniusmynt också nu när Riksbanken ändå är igång o ändrar sedlar… Varmt välkomna till Fridhem, och det är roligt om det kommer fler arrangemang som lyfter fram Rosenius.

  2. Jag hoppas att Roseniusjubileet kommer att firas på många platser i Sverige, även i andra länder.

    Ett frimärke med Rosenius bild skulle vara mycket lämpligt. I Sverige är postverket mycket restriktiv med att ge ut frimärken med personer som verkat i Guds rike. I andra länder, särskilt de katolska, ges det ut många frimärken av personer som verkat inom kyrkan. Det ges även ut frimärken med religiösa motiv.

    För några år sen skrev jag till postverket att de borde ge ut frimärken för att uppmärksamma 1800-talets väckelser. Jag tänkte som lämpliga personer på frimärken skulle vara Rosenius, Lina Sandell och Oscar Ahnfelt, men även bilder på missionshus och andra föremål som hade anknytning till väckelsen.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved