December 19 – Strandhem

December 19 – Strandhem

Igår fredag var det jullunch för personal och bibelskolan på Strandhem. Traditionsenligt var representanter missionsgårdens styrelse där för att tacka personalen för året som gått. Vi andra som hyr in oss på Strandhem (ELM-BV-, ELU-anställda) brukar också bjudas med – och vi njöt av gemenskapen och av Strandhems julbord.

Claes tackas av.
Claes tackas av.

Jag satt mellan två av rörelsens verkligt trogna tjänare. Till höger om mig hade jag Elsa Bengtsson, som kom till Strandhem i slutet av 1940-talet, och till vänster vår missionär Kerstin Nilsson som är i Sverige några veckor. Och så framförde ordförande i Strandhems styrelse Jan Jämstorp ett tack till vaktmästare Claes Engström som blev pensionär i mitten av hösten.

För egen del har jag nu haft min arbetsplats på Strandhem i fem år. Jag är inte ”ny” längre, men kanske har en bit kvar till att betraktas som inventarium. Jag är glad över medarbetarna här på gården. De som fanns här när jag började, men också för de som kommit till. Inte bara vid julbord, utan också andra dagar ger det goda samtal tvärs över korridoren, vid fikapauser med mera. Att få arbeta på en arbetsplats där alla vill att Jesus ska vara med och få bli stor – det är gott.

/ErikJA

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved