Den dansande biskopen!

Den dansande biskopen!

IMG_2483

Processionen på väg till kyrkan.

IMG_2499

Biskopen öppnar kyrkan! Församlingen väntar ivrigt på att få komma in.

Igår var det invigning av en ny kyrka i Namanga ELCK. Staden ligger på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Gränsen mellan länderna löper mitt i staden! Det kostar 100 USD för en vit man att passera gränsen så det får bli en annan gång.

En stor skara hade mött upp för att närvara vid denna högtid. Kyrkan var fylld till sista plats och många gäster hade rest långt för att uppleva detta historiska ögonblick. Namanga ligger i Masailand ungefär 4 timmar bilresa från Nairobi söderut.

I sitt invigningstal berättade biskopen att det tidigare förekommit människooffer uppe på berget ovanför kyrkan. Nu, sa biskopen, får vi predika om det fullkomliga offret Jesus Kristus.

Biskopen undrade om det fanns några masaier i kyrkan. En hel grupp kom frimodigt fram och dansade och sjöng till biskopens stora förtjusning. De märktes tydligt att biskopen Bakari Kea har erfarenhet av olika stammar.

IMG_2511

IMG_2512 IMG_2515

Biskopen predikade utifrån Johannes 5:1-14 och sedan firade vi nattvard. Namanga betyder rent vatten. Jesus vill hela från andlig sjukdom genom sitt levande och rena ord. Dela med dig av vad du har fått, uppmanade biskopen. Det finns många blinda, lama runt omkring oss som väntar på ett helande. Källan till allt helande är Jesus Kristus.

 

IMG_2517

Kristi kropp för dig utgiven. Kristi blod för dig utgjutet. Detta gäller alla stammar och språk!

IMG_2503

 

Jonny Bjuremo i Masailand, Kenya!

 

 

 

1 reaktion till “Den dansande biskopen!”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved