Den Gud som är med oss – första jubileumsdagen, del 6

Den Gud som är med oss – första jubileumsdagen, del 6

Med 2 Mos 3:12-13 inledde Per Henriksson, ordförande i Roseniusföreningen i Stockholm, vår jubileumskonferens. Samme Gud som var med Mose, som kallade Mose, Han är med oss och kallar oss. Sedan predikadeMarkus Hector om Guds ord, Guds makt och Guds härlighet. Inledningsmötet avslutades sedan med hälsningar från den Evangelisk-lutherska kyrkan i Eritrea och från EFS.

Sedan var det fika. Det kan låta banalt, men det är fantastiskt när kristna syskon från olika delar av Sverige och världen får mötas. Och jag fick sitta ner och prata med våra peruanska gäster – Pepe (eller pastor José Luís som han egentligen heter) och Isabel. Det har varit fantastiskt att träffa dem igen och få höra om hur läget i Chiclayo. Och det är en nåd att få vara översättare när kristna syskon möts för första gången.

När en kvinna slår sig ner intill Isabel och berättar att hon hörde hennes namn för fem år sedan och sedan dess bär henne i bön. Jag undrar om det inte var första gången jag såg Isabel (som är en fantastisk glad och pratglad kvinna) sakna ord. Och senare sa Isabel: Erik, det är ett under att vara här.

Det är sant. Det är ett under att få vara en del av Guds familj!

2 reaktioner till “Den Gud som är med oss – första jubileumsdagen, del 6”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved