Det goda samtalet (Sverigeresa)

Det goda samtalet (Sverigeresa)

Kvällen har jag tillbringat hemma hos en familj här i Vännäs. Hembjuden på kvällsmat, ibland är det härligt att vara predikant på resa. Efter maten, och barnens läggning (jo, jag saknar mina egna barn – en baksida med att vara på resa) satt vi en stund och samtalade i vardagsrummet.

Om kultur i största allmänhet, om hur vi förhåller oss till kulturen, om vad vi förmedlar till våra barn. Fadern i familjen ville visa också det ganska nyligen inköpta husets bastu.

Om jag inte missminner mig så brukade den finländske väckelseledaren Paavo Routsalainen ofta bastun som rum för andliga samtal. Så gjorde också vi denna kväll. Vi talade om att förkunna – vi båda är predikanter. Och vi talade om ELM. Det är värdefullt att få lyssna till någon annans tankar och perspektiv, och att låta dem brytas mot mina egna. Vi talade länge om det föredrag om ELMs 1980-tal och 2010-tal som trycktes i februarinumret av Till Liv. En artikel som rört upp en del känslor, både positiva och negativa hos ELMare. (Har du tankar kring artikeln så skriv gärna på mail till mig eller redaktör Eva Andersson.)

Jag vandrade ”hemåt” mot Fridhem ganska sent. En kall och stjärnklar natt. Fylld av tankar, fylld av tacksamhet över goda samtal.

/ErikJA

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved