Det regnar i Etiopien.

Det regnar i Etiopien.

Skrivet 10/9

God afton!

Då jag skriver detta vräker regnet ner utanför huset, mörkret har sänkt sig över Afrika & Hanna & jag tar det lite lugnt. Det är kväll, tio dygn sedan min resa började & jag senast satt hemma & åt kvällsmat med min kära familj. Jag kan glädja er med att berätta att jag nyss tagit min första dusch sen den dagen (men lugn, håret är tvättat ett par gånger), så nu är jag oerhört fräsch om jag får säga det själv!

Idag har vi blivit presenterade för ett stort gäng härliga gossebarn (mellan 12 & 17 år tror jag, då tillhör man fortfarande kategorin ”barn”, precis som jag!). Hanna ska framöver undervisa dem i engelska & jag i musik. Pappa, om du läser detta, snälla, jag skulle behöva din hjälp, typ hur leder man en fetekör, flera stycken dessutom? Nåväl, det ska bli roligt att få göra något ordentligt, men självklart längtar vi allra mest efter barnen på ACYM som ännu ett par dagar befinner sig hos släktingar på vinterlov.

Imorgon är det nyårsafton, fest, dunder & brak! Det märks att något är på gång, idag lyckades vi hamna i en sådan där hysterisk getmarknad igen. Tack & lov är det bara tillåtet för män, pojkar, gubbar, killar, snubbar, pågar, you name it, att slakta alla dessa djur. Det ska göras genom halshuggning om jag förstått det hela rätt, & så ska man göra det i Faderns, Sonens & den Helige Andes namn. Även om det verkar vara en religiös ritual så hoppas vi av hela våra små hjärtan att vi slipper se spektaklet!

Så, kort & gott, på torsdag är det 2006, & nästa år ska jag då fylla 13?! Tänk att få vara så ung igen! 😉 Skämt åsido, vi har inte mycket att klaga på här inte! Kvällsmys framför brasan, gosiga kramar från barn, två numera friska volontärer, snälla människor som tar hand om oss & så får vi ju inte glömma vakten nummer två. Kan ni tänka er, självaste greven i ”Mysteriet på Greveholm” vaktar vårt hus, inklusive oss. Är det inte lite häftigt?!

På tal om kändisar såg vi ytterligare en igår. Coach & vi satt på det rosa hotellet & drack kaffe när han plötsligt började viska & ha sig. Några meter ifrån oss stod en världsstjärna i maratonlöpning. Varken Hanna eller jag hade en blekaste aning om vem hon var, men tydligen har hon många, många OS-medaljer här hemma i Asella. Pojkarna idag undrade förresten om vi visste vem Sveriges duktigaste löpare är, jo, men hur skulle vi kunna missa? Etiopien, kära land, vi tycker så mycket om dig! 🙂

Nu tror jag att jag ska pallra mig ut i köket & hämta min burk med ananas. Har ni hört på maken så gott? Det enda som saknas nu är lite ovispad grädde, den sätter jag i mej i jul istället!

Vi hoppas att alla ni därhemma, eller i Peru, eller vart ni nu är, mår riktigt, riktigt bra! Ni får jättegärna vara med & be för att vi ska få vara friska & att vi ska klara av de arbetsuppgifter vi har framför oss!

Här finns nyskriven info plus bilder också: http://hannapeterssooon.blogg.se/Om ni vill läsa mer kan ni kika in där! 🙂

Regniga men glada hälsningar /Hanna. P

ö

2 reaktioner till “Det regnar i Etiopien.”

  1. Hej, Hur långt är det mellan Addis o Asella?
    Ska till Addis v44 m kyrkans ungdomsgruppen som har ett samarbete m Entoto församlingen i Mekanu Yesu kyrkan Addis. Vi håller på m programmet o rekar möjligheter.
    Bless! Marie

  2. Hej!
    Det är bara 17 mil så ni är väldigt välkomna ut till oss på ett besök om ni vill! 🙂 Här hittar man dessutom ”det riktiga Afrika” så jag rekommenderar verkligen att ni åtminstone tar er ut på landsbygden!:)

    Hör av er om ni vill komma /Hanna.P

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved