Det var våra sjukdomar han bar

Det var våra sjukdomar han bar

I flödet på Facebook ser man en del statusar som ger intressant information, andra som länkar till något spännande och en del vardagsbilder eller instagrammade maträtter. Mycket av varje helt enkelt. Några uppdateringar tycker jag mest är irriterande. Dit hör alla aviseringar om att personer spelat något spel, och kanske till och med nått level 85.

Men så ibland ser jag – som för en stund sedan – att ”Jeffry har spelat  DragonBound”. Irriterande? Nä, fantastiskt. En påminnelse från andra sidan jorden – Jeffry bor i Peru – om att livet har sina goda stunder och att det finns en Gud som hör bön.

För snart sju år sedan blev Jeffry sjuk. Han var knappt tre år och ingen förstod riktigt vad det var. Han verkade ha ont i benen, ville inte gå. Till slut var det en läkare som tog många prover. Och svaret kom snabbt: ”Pojken har leukemi.”

Jag fick döpa honom och lägga honom i Jesus händer. Och sedan besöka honom på sjukhuset i Lima, där han tillsammans med sin mamma var flera månader långt från hem och familj. Han fick en bra cellgiftsbehandling. Mycket tack vare att hans pappa är polis och därmed har en statlig försäkring för familjen. Efter något halvår mådde Jeffry bättre. Efter något år kunde vi tro att sjukdomens besegrats. (Jag bloggade om det här och här.)

Och när jag ser ”Jeffry har spelat DragonBound” på Facebook vet jag att han lever och tackar Gud för det.

Men det var våra sjukdomar han bar… (Jes 53:4)

/ErikJA

3 reaktioner till “Det var våra sjukdomar han bar”

  1. Tack Erik för ett härligt vittnesbörd inför påskens budskap – där både ovisshet, syndens konsekvenser, nederlag, men också seger och det världsvida perspektivet blir så konkret.
    Hälsar vi från ett soligt Transtrand – på läger med bl.a. din syster.

  2. Ja tydligen använder Gud alla möjliga och omöjliga medel till att uppmuntra och glädja sina barn. Det var konkret och passande nu inför påsken. Ja han bar verkligen våra sjukdomar OCH smärtor!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved