Doktorns mottagning (nostalgi)

Doktorns mottagning (nostalgi)Ibland när jag tar en bok ur hyllan så faller det ut ett kvitto, en liten lapp med anteckningar, eller en servett från något café. Idag letade jag fram en kommentar till Efesierbrevet för att förbereda söndagens predikningar. Längst bak i boken låg ett par foton som satte igång mina tankar.
I månadsskiftet maj-juni 2001 utexaminerades jag från läkarutbildningen vid Göteborgs universitet. Av någon anledning bjöd jag in till en liten mottagning för att fira händelsen. Redan då hade jag dock mina tvivel: Varför fira att man inte får studera längre? Samma känsla hade jag när jag tog studenten.

P8290016

Men när jag tittar på bilderna är det andra associationer som dyker upp i huvudet. Varför säljer de inte så snygga glasögonbågar längre? Och så tacksamheten över vänner jag har. En del av dem har jag inte sett på länge, men jag kan ändå förvånas och glädjas över att de kom för att fira mej. (Eller kom de för den goda maten?)

P8290014

Undrar förresten om dem som uppvaktade mej förstod att den nyblivna doktorn kanske inte ens skulle ägna sej särskilt mycket åt sitt nyvunna yrke? Att bjuda till fest i en teologisk fakultets lokaler antyder ju i alla fall något.

/Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved