Dop, Johannes och Bergspredikan…

Dop, Johannes och Bergspredikan…

Sommarbibelskolan i Chiclayo är inne på sin fjärde dag. Tisdagen handlade det om dopet. Vi läste bibeltexter om dopet från nya testamentet, och från Gamla (1 Mos 1; 1 Mos 6-8; 1 Mos 17, 2 Mos 14). Vi kollade på några av formuleringarna i Luthers Lilla Katekes. Men allra först lät jag deltagarna ställa sina frågor om dopet – och vi fyllde ”vita tavlan” med frågor. Alltifrån om dopet ger förlåtelse för synd till varför man i katolska kyrkan stoppar salt i munnen på de små barnen! Det blev en spännande dag – och när vi avslutade vid halvfyratiden hade vi funnit svar på det mesta och förhoppningsvis också en större glädje i och över vårt dop.

Idag, liksom igår, har vi undervisning på två nivåer. Pastor José (Pepe) undervisar om Johannesevangeliet. Efter en lite mer allmän inledning om evangeliet lyfter han fram de sju tecken som Johannes väljer att skildra av alla de under Jesus gjorde. Runt 10 ungdomar och några lite äldre kristna syskon följer kursen.

En våning upp i huset studerar jag tillsammans med en mindre grupp Bergspredikan (Matteus kapitel 5-7). Utmanande. Igår läste vi Matteus kapitel fem och såg hur det beskrev karaktären hos dem som tillhör himlarnas rike. Saliga, lyckliga, de som inser sitt behov och sin situation, för för dem finns det hjälp, räddning, att få.

Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved