”Du är ganska ensam om dina åsikter…”

”Du är ganska ensam om dina åsikter…”

Jag lyssnar en del på radio, men mycket sällan på P3. Tack vare internet kan man dock i efterhand lyssna på de flesta radioprogram och idag har jag lyssnat på en intervju från Morgonpasset i P3 den 31 augusti. (Tipstack till Mary.) Det är Nasrin Sjögren som intervjuas angående hennes uppfattning att abort är fel. Det är en ganska lång intervju, och Sjögren får förklara sin ståndpunkt utan att hela tiden bli avbruten.

Två saker kommer fram på ett tydligt sätt i intervjun. Dels hur Sjögren konsekvent försvarar också den ofödda människans värde – det är grunden för hela hennes ståndpunkt. Hon vägrar att ställa barnet och kvinnan mot varann när det gäller deras värde och rätt till liv.

Den andra saken, som faktiskt programledarna lyfter i några frågor, är hur Sjögrens ståndpunkt måste innebära svårigheter för henne: ”Du är ganska ensam om dina åsikter Nasrin…”  Och Sjögren berättar om hur hon utsätts för hot, för förakt, för ilska. Hon är värt respekt och beundran för det hon står för och hur hon gör det. ”Hur många som håller med mig avgöra inte vad som är rätt och fel.”

Lyssna gärna! (Fungerar inte länken ovan så prova här.)

/Erik

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved