Efter en veckas sportscamp

Efter en veckas sportscamp

Sportscamp skulle kunna beskrivas som en glädjefylld fest. På måndagen strömmar barnen/ungdomarna in, och fyller hela området med liv. Entusiasmen känns i luften, och barnens jubel kan höras på långt håll. Deras energi verkar outtömlig. Hela veckan har vi lekt och sportat så att mjölksyran fyllt musklerna och hela kroppen ömmar av träningsvärk (i alla fall för min del). Det gör mig glad att se hur barnens ögon lyser, och hur leendena verkar komma djupt inifrån. Glädjen smittar av sig. Jag märker hur jag själv dras med i tävlingsivern, och när mitt lag vinner instämmer jag i jublet som nästan får taket att lyfta. Alla är nämligen indelade i lag, även vi ledare (coacher), och varje lag har en egen färg på sina t-shirts.

Tävlingarna och lekarna varvas med undervisning, sång och reflektioner. Varje dag har ett speciellt tema. På kvällarna delar både barn och coacher med sig av det som berört oss under dagen och gällande temat. I fredags var temat ”att tjäna andra”, och som avslutning fick vi coacher tvätta barnens fötter, något som berörde mig djupt. När alla coacher skulle säga några avslutande ord såg jag att många av barnens ögon var blanka av tårar. Deras reflektioner talade för att lägret betytt mycket för dem. Innan hade de knappt tittat i Bibeln, men nu har de läst och lärt sig massor.

Jag är ganska säker på att dessa barn gjort stort intryck på oss alla. Som ledare är jag imponerad över den svenska gruppens insats. De har engagerat sig, tagit för sig och gett sitt allt. Den här helgen har vi varit i Debre Zeit och vilat ut lite efter den intensiva veckan. Det har varit välbehövt. Samtidigt tror jag vi alla ser fram emot att komma tillbaks till Asella och ge oss in i nästa veckas sportläger!

/Amanda Mattsson

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved