En god söndag

Idag hade jag inte någon speciell plats inbokad för gudstjänst. Jag hade lite olika alternativ men efter kontakt med prästen Joseph Kiprotich i Sigowet igår bestämde jag mig för att köra dit, 40-45 minuter från Atemo. Gudstjänstdeltagarna var ovanligt få, bara ena sidans bänkar var fyllda. Andra gånger jag varit där har kyrkan varit i stort sett fullsatt. Dödsfall i ett par familjer bidrog säkert till att många inte kom idag.

Dagens evangelietext var från Joh 14 där Jesus uppmanar oss att inte vara oroliga. Han vill vara vår herde och bära oss och leda oss genom livets olika skeenden. Genom bön får vi lämna allt till Honom. I Sigowet görs detta tydligt genom att de som vill får gå fram och delge prästen/förebedjaren det som man vill ha förbön för. Så tas dessa personer med i Kyrkans förbön medan de står kvar där framme. Jag tycker att detta är ett fint sätt att dela varandras bördor, även om det troligen inte sägs direkt vad det handlar om för var och en.

Efter gudstjänsten öppnade jag mina boklådor och hoppades få sälja några Biblar eller andra böcker men det var ingen rusning idag. Sålde bara en Bibel och en sångbok som var beställda sedan innan.

Jag blev bjuden på lunch hos prästens. Tillsammans med honom och en till gjorde vi sedan ett hembesök i ett hem där jag tidigare varit på besök. Mamman har varit sjuk en längre tid men jag tyckte att hon idag verkade piggare än förra gången jag var där. Det gjorde mig glad.

Jag gav henne och hennes man en läxa; Att de varje dag tillsammans ska läsa det stycke som finns angivet i en kalender. Och så ska hon markera i sin Bibel om det är något som speciellt berört henne. Guds Ord är levande, det kan hjälpa oss i livet på många olika plan. Be gärna att hon fortsätter att bli bra. Be för hennes man och deras relation som säkert också prövas av denna ohälsa.

Eftersom jag hade några frågor till Odhiambo, koordinatorn i Helande arbetet så stannade jag till hos dem. De bor väldigt bra, precis längs vägen. Odhiambo berättade att han i församlingens Bibelstudier använder det vi fick lära oss på en kurs i Rwanda i fjor och också delar av materialet i Helande workshoparna. Deltagarna uppskattar det mycket, sa han.

Så kom jag hem till Atemo ungefär när solen gick ner. Nöjd med dagen och tacksam till Herren för den!

Kerstin

 

 

 

 

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved