En händelse rik dag…

En händelse rik dag…

Efter en halv dags vila var de dags att (i eftermiddags) besöka barnhemmet, Bethesda. Och vilket mottagande vi fick! Under trumslag, iklädda blommor, omringade av många människor, vandrade vi vägen upp mot barnhemmet, där vi också möttes av personliga välkomstbanderoller och t.o.m. raketer!

20130220_172310

 

Vi möttes av många underbara barn som ville ta oss i hand och säga sitt namn. De indiska barnen är verkligen söta och det är inte svårt att älska dem! Och det var just med de orden Qes Dawit inledde välkomstmötet med. ”I greet to you in the Lord Jesus Christ… We love you!”

20130220_180947 (1)

Det var med viss förundran jag sedan under samlingen iakttog barnen, även de riktigt små. Här behövdes inga pedagogiska metoder, stilla och med stora så ögon såg och hörde de på vad som sades och sjöngs.  Vi sjöng ”Asante sana Yesu” som våra vänner idag översatte till Telugu: ”Vandanalo Jesu, Vandanalo Jesu”. När jag såg alla barnen kom min tankar till mina egna barn därhemma…

IMG_0251

En annan viktig ingrediens under vår resa här i Andhra Pradesh är att besöka församlingar inom BLM (Bethesda Luteran Ministries). När vårt team kom till en by som hette Samavaram  var redan ganska många kvinnor och barn samlade och de satt och sjöng.  Karin G Ekström hälsade med orden ”Grace and peace to you from God our Father” (Kol 1.29).

IMG_0268

Jonny predikade sedan över orden: ”Jag är vägen sanningen och livet”. Jonny påminde oss om att Jesus öppnat vägen till himlen genom sin död och uppståndelse. Det var skönt att få höra glädjebudskapet och det var fint att se att Guds ord verkade bli taget emot.  Både äldre och yngre kvinnor satt med en öppen bibel i sin famn och lyssnade spänt.  Flera kvinnor, även unga, och barn kom efter mötet fram till oss och ville ha förbön med handpåläggning. Det var ett intryck som nästan rörde mig till tårar…

IMG_0270

 

Jag är otroligt glad och tacksam till Herren att jag får vara med på denna resa till Indien.  Det är uppmuntrande att se att Guds ord predikas och tas emot i Indien!

20130220_172741

Jag vill bara till sist nämna den underbart goda maten vi blir serverade. Tänk dig en indisk restaurang, fast flera gånger per dag. Ris i olika former, kött, kyckling och frukt. Nä, än har jag inte alls blivit less…

Janne Smetana

 

3 reaktioner till “En händelse rik dag…”

 1. VÄNNER!
  Guds Ord till alla folkslag,stammar och tungomål! Härligt med alla barn som sjunger om Jesus Frälsaren. Tack också för alla vuxna som lyssnar till det saliga budskapet. Vi ber för Er alla i den utsända missionärsgruppen. Hälsa gärna från mig till missionären från Etiopien; Qes Dawit Tufa!
  Joh 1:29

  /Carlåke

 2. Jag blir glad och tackar Gud för att han har sänt er till Indien med evangeliet om Jesus Kristus.Gud välsigne och bevara er för allt ont.

  ”Gud, vår Frälsare, vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen.” 1 Tim. 2:3

  Tack för alla rapporter.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved