En helt vanlig måndag

En helt vanlig måndag

Här kommer en hälsning från ett VARMT Chiclayo. Eller egentligen är det lite kyligare idag igen. Veckan som varit har varit den varmaste sedan jag kom, med temperaturer över 30 grader varje dag tror jag, och i söndags var det faktiskt 41 grader. Lite i varmaste laget, men man ska väl inte klaga! 🙂
Igår vad det måndag, min lediga dag. Då for jag två svängar in till Chiclayo, en för att fixa min dator och som vanligt fungerar den alltid hos dem, men när jag kommer hem igen så vill den inte starta… börjar snart ge upp hoppet om den stackars datorn. Andra svängen var för att köpa lite kläder, det är inte det lättaste när man är nästan 20 cm längre än genomsnittet för kvinnor här, men det är möjligt!
Jag hann också prata på whats up med en väninna från Sverige väldigt trevligt dag alltså. Och dagen avslutade jag mer eller mindre med middag efter kl. 20 (normal middagstid här tror jag…). Det blev en meny, det är perfekt när man inte har mat hemma. Då får man välja mellan några rätter för dagen, det kostar ca 13 kr och då får man förrätt, varmrätt och ibland efterrätt. Sådana matställen finns lite överallt. Igår blev det ”Lomos saltados”, en av mina favoriträtter här. Den består av stekta, tomater, lök, pommes,köttbitar och ris.

Lomos Saltados
Lomos Saltados

 

Och för att deka nåt från bibeln måste jag säga att: tänk vilket mysterium världen, livet och evangeliet är, i Ef 1:9-10 står dethär:

Han har låtit oss få veta sin viljas hemlighet enligt det beslut han har fattat i Kristus, den plan som skulle genomföras när tiden var inne: att sammanfatta allt i himlen och på jorden i Kristus.

Vill man veta mer vad han versen betyder så står det rätt så klart i första kapitlet i Efesierbrevet, men ändå fortsätter det vara ett mysterium. Och mysterium är ju spännande!!

Allt gott! /Ida, Peru

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved