En innehållsrik vecka på Bethesda

En innehållsrik vecka på Bethesda

Vänner!

Under veckan som gått har det varit mycket på gång på Bethesda. Om det vill jag berätta kort här och nu.

Förra veckan skrev Lina om de nya pojkarna som kom till Bethesda. Tyvärr måste jag berätta att några av dem redan har lämnat oss och sprungit tillbaka till gatan. Det är mycket svårt att hjälpa någon som inte är redo att ta emot hjälpen. Om en pojke inte själv är helt övertygad om att han har tagit rätt beslut att lämna gatulivet bakom sig så händer det ofta att han springer tillbaka till gatan igen. Av de pojkar som kom till oss förra veckan är det nu bara tre kvar.

Vi blir lätt besvikna när pojkarna lämnar Bethesda, men vi har också fått lära oss att det är en del av det här jobbet. Men å andra sidan: vi fick en ny pojke idag.

Som vanligt på fredagsmorgnar så gick vi till stan på ”street work” idag. Där stötte vi på en pojke på ungefär tolv år som vi inte träffat förut. Vår evangelist, Gwako, från kyrkan började prata med honom. Efter en stund visade sig att Gwako förmodligen känner pojkens pappa. Vi bestämde oss för att ta med oss pojken till Bethesda och imorgon kommer Gwako att åka till Molo, som pojken kommer ifrån, för att försöka hitta pappan. Utifrån pappans respons kan vi sen avgöra hur vi går vidare.

I måndags fick vi en besökare till Bethesda, Seith Abeka. Han kommer från ett företag som heter TAABCO som bl a utför projektutvärderingar. Seith har varit med oss hela veckan, sett alla delar av verksamheten och pratat med så många som möjligt som är kopplade till Bethesda. Genom att utvärdera Bethesda vill vi få en fingervisning om hur vi går vidare. Vi vill veta vad vi gör bra och vad vi behöver förbättra.

Jag tror att vi tidigare skrivit om vatten ( t ex i Till Liv), och nu är det dags. ”Living Water International”, en organisation som borrar efter fysiskt vatten och predikar det levande vattnet (Guds ord) började borra idag. Enligt tidigare mätningar ska det finnas vatten omkring 250 meter ner i marken, men man kan tydligen inte vara helt säker förrän man borrat. Men om allt går som vi önskar och ber, så har vi vårt eget vatten på tomten inom några få dagar. Pojkarna, personalen och grannarna följer borrningen med spänning.

Det sista jag vill berätta om handlar om våra höns. Nu har de börjat att lägga ägg! Hittills har vi fått nästan 100 ägg. Vi är tacksamma för dessa ägg som kommer att hjälpa oss till ökade inkomster för Bethesda.

Som du förstår så är det mycket som hänt denna veckan och vi är tacksamma (utom för killarna som sprang iväg förståss). Vi har saker att tacka Gud för varje dag. Han är med oss och hjälper oss. Fortsätt du också att vara med oss både i bön och i dina tankar.

Ha en bra helg!

/Sofia Nilsson

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved