En klassiker i köket

En klassiker i köket

Att leva i en främmande kultur innebär ibland att en främmande kultur lever i dej. Bakteriekultur… Torsdagen var fruktansvärd, fredagen något lite bättre och idag lördag finns det åter hopp om livet.

Rutan

I mitt förra blogginlägg skrev jag om Bibelläsning (läs det här) och jag står helt fast vid det. Men jag ska också erkänna att när jag är magsjuk och precis börjar komma in på den så kallade bättringsvägen är det ofta en annan bok jag också bläddrar i. Rutiga kokboken (från ICA bokförlag).

Jag älskar det peruanska köket. Detta land har så fantastiskt mycket gott att servera. Men just där bättringsvägen börjar, där drömmer jag om svenska mat. Och bläddrar… Vad sägs om Tjälknöl (s 326), Grillade kräftstjärtar (s 254) eller Smörgåstårta med gravad lax (s 503)?

/Erik

Ps Eftersom jag flyttade hemifrån 1994 så har jag den fjärde reviderade upplagan, första tryckningen från just det året. Jag skriver ”har jag” eftersom Maggan förde med sej konkurrenten Vår Kokbok (Rabén Prisma från KF:s provkök) in i vårt gemensamma bo. Fortfarande läser jag den rutiga och Maggan Vår.
>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved