En lektion om tvål …

En lektion om tvål …

… i Evangeliets tjänst!

Vad finns gömt i kangan?

Barn och vuxna fick känna, lukta på och försöka gissa vad som fanns i kangan. Hårt, lite prassel och med en tydlig doft, ja det måste vara en tvål! –Jodå, alldeles rätt!

Och vad är tvålens uppgift? — Göra rent!

Och efterhand som samtalet fortsatte så kunde vi konstatera att om man tvättat sig och blivit ren så ger man sig inte ut i leran direkt. Man kan också känna doften av tvål och det luktar rent. Men räcker det att tvätta sig på morgonen, är man sedan ren för alltid? Nej, damm och svett behöver tvättas bort efter bara någon dag.

Så vände vi tankarna inåt, det finns smuts också inombords, synd! Jesu blod kan rena oss från synden. Och när vi fått förlåtelse för synden så vill vi inte gärna synda igen. Istället hoppas vi få vara en god doft för människorna i vår omgivning.

Detta var en del av innehållet i samtalen i de olika hem vi besökte i lördags på en plats som heter Mbaruk, ett nybyggarområde utanför Nakuru. Vi var en grupp om fem sex personer inklusive präst och evangelist som besökte hemmen. I början av augusti är det tänkt att församlingen ska öppnas officiellt och de personer vi besökte var till största delen sådana som kommit till gudstjänsterna. Många av de personer vi mötte var inte konfirmerade, några inte heller döpta.

En av dem som inte var döpta var en äldre man som fanns i det första hemmet vi besökte. Han doftade av alkohol men var mycket säker; ”Jag är med er!” Och det var han bokstavligen hela da’n. Det var en glädje att se honom läsa i den katekes som prästen Langat delade ut och sedan också i det Nya Testamente på sitt stamspråk som han fick köpa för halva priset. Det var som om han inte kunde slita sig från texterna. På söndagen var han mera välvårdad, såg piggare och fräschare ut. Hade kanske orden om förlåtelse och renhet fått nå in?!

Be att han får undervisning och blir döpt i augusti och får leva i förlåtelse och glädje! Be också för alla dem som kommer till gudstjänsterna.

Det ger mig stor glädje att få vara med i detta arbete och tanken på att om något år behöva lämna det gör mig ledsen.

Tvålen – en påminnelse om att Jesu blod renar från all synd!

Kerstin Nilsson

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved