En månad senare

En månad senare

Det har gått sex veckor sedan jag sist skrev på bloggen. Man får hoppas att ni bloggläsare inte tänker som vildvittrorna i Astrid Lindgrens berättelse om Ronja Rövardotter: ”Syns inte – finns inte”. Media – såväl sociala som traditionella – fungerar förresten nog ganska mycket enligt vildvittrornas princip.

Senaste jag skrev var jag nyss hemkommen från Indien. Fylld av tankar och intryck från en spännande resa. På lördag lägger vi fram vår rapport inför ELMs Nämnd för Utlandsmission – så får vi se vad de säger om våra förslag och rekommendationer. Spännande. Så Indien har varit en tanketråd för min del under den senaste tiden.

En annan tråd handlar om byte på organisationssekreterarposten. Ola Hector som jag arbetat tillsammans med i fyra år gör snart sin sista arbetsdag. Det känns konstigt. Det har varit en glädje att arbeta tillsammans med en så ödmjuk och skicklig kollega. Dessutom har det varit gott för mig som nykomling i Örkelljunga att över fika eller lunch kunna få del av Olas lokal- och personkännedom. Så visst lämnar Ola ett tomrum efter sig, men det kommer att fyllas av en god efterträdare. Den 1 april börjar Andreas Johansson som ny organisationssekreterare 50 %. Det ser vi framemot, och hoppas att Andreas ska få en bra ingång i jobbet.

En tredje tråd är att livet inte  bara är arbete. Och eftersom arbetet krävt ganska mycket de veckorna, så har jag inte riktigt hunnit med att också skriva välavvägda blogginlägg. Istället har jag kämpat med att inte engagemang i tjänsten ska gå ut över familj och andra åtaganden. Liksom jag fått på andra hållet försöka begränsa det utanför jobbet som velat ta tid och fokus från jobbet. Jaja, den balansgången fortsätter väl…

Men jag lovar att det inte ska dröja sex veckor till nästa blogginlägg!

/ErikJA

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved