En missionärs hälsning från Chiclayo

En missionärs hälsning från Chiclayo

11

mar 2017

Kära missionsvänner, Guds nåd och frid!

Tyvärr var det länge sedan vi hörde av oss på blogg och via brev. Vi är redan inne i mars månad, här är det högsommar nu, ca 35 grader. De senaste måndagskvällarna har vi åkt ut till havet, till Puerto Eten,                – Missionärslivet har sina goda sidor!

 

Annars har det nya året inneburit mer arbete än tidigare. Det har också regnat en hel del senaste tiden här i norra Peru. Regnet har fört med sig stora problem för många, hus har fyllts med vatten, gator och brunnar har svämmat över. Lyckligtvis så har det minskat nu, men så här såg granngatan ut för en tid sedan.

Regnet har förorsakat problem för kyrkobyggnaderna i Las Lomas och San Antonio. Det kändes bra att vi, från vår mission, i det läget kunde erbjuda ekonomisk hjälp. Jag och Henrik var ett par dagar i San Antonio för att hjälpa till med att lägga om delar av taket så vattnet inte ska komma in.

Vi är väldigt glada och tacksamma för att vi kunde ta emot Henrik och Beccy, Clara och Matea, för snart två veckor sedan. Vi hittade en lägenhet åt dem inte så långt från vårat hus. Här håller jag och Annis på med att ställa i ordning lägenheten som ligger ca fem minuter från den svenska skolan.

Vi fortsätter med missionsarbetet i Luya. Jag håller bibelstudium på torsdagarna och vi firar gudstjänst på söndagarna. Annis följer kvinnogruppen. Jag själv har flera söndagspredikningar nu vilket känns meningsfullt. Men en man som tog emot oss i sitt hem har lämnat oss, det innebär att vi måste samlas i ett annat hus. Guds ord bär inte bojor, men det är tråkigt, det är få som samlas till bibelstudium och gudstjänst nu. Men det är samtidigt glädjande att de få som kommer visar stort intresse av att förstå mera av Guds ord.  Nattvardsbordet är här dukat i Luya!

Vårt arbete innebär ganska många möten, personliga, sammanträden och gudstjänster. Här berättar Maria, en mångårigt trogen gudstjänstbesökare, under ett IELCH- möte, om situationen i Las Lomas efter regnet. Vi hade nyligen besök av Helene från Danmark, då vi också samlades möte i missionsgruppen, MEL Förra lördagen hade vi ett intressant planeringsmöte i vårat hus där vi samtalade om att försöka nå flera ungdomar i centrum. Annis ska börja med engelska undervisning med universitetstudenterna, själv hoppas jag få ha bibelundervisning med dem.

En lördagkväll för en tid sedan höll jag bibelstudium i San Antonio. Ämnet var Guds förlåtelse och vår. (Jag har haft det temat tidigare under en tid i Luya). Det var verkligen fint att få ha det bibelstudiet, Herren var nära med sin Ande. När jag såg mig omkring insåg jag att här sitter flera som har erfarenhet av att bli djupt sviken på olika sätt i sina liv, av föräldrar eller tidigare makar. (Det är tyvärr vanligt att föräldrar lämnat sina barn, och män som lämnat sina hustrur, eller lever ett dubbelliv). Detta gjorde mig väldigt ödmjuk och samtidigt glad att få dela detta goda budskap med verkliga trosvittnen, kvinnorna i San Antonio.

Kära hälsningar från Janne Smetana

 

 

 

 

 

3 reaktioner till “En missionärs hälsning från Chiclayo”

  1. Tack för rapporten! Roligt att höra hur ni har det och uppskattar att ni berättar ärligt om missionärslivets glädjeämnen och utmaningar. Guds välsignelse!

  2. Tack för en mycket intressant bloggpost! Alltid intressant att läsa om ert arbete.
    Önskar er alla allt gott och Guds rika välsignelse i tjänsten!
    Rune I.

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved