En onsdag i april

En onsdag i april

06.00 Väckarklockan ringer. Dusch.

06.15 Väcker Ester och går ner för att äta frukost.

07.02 Färdig för att följa Lovisa och Ester till skola/förskola. Och Lovisa är inte ledsen, utan springer glatt iväg med en kompis när vi kommer till skolan.

07.50 Hemma igen. Morgonkaffe med Maggan, och Jeremia.

08.10 Kollar inboxen. Få mejl – det är vår i Sverige. Skummar också några bloggar och svenska nyhetssidor.

8.30 Läser Bibeln. Vilken kontrat mellan internets flyktiga tillvaro och Psaltarens, Höga Visans, Fjärde Moseboks och Hebreerbrevets djup och tidlösa budskap.

10.00 Hämtar missionens minibuss för att köra den till verkstaden. Först måste dock höger bakdäck pumpas. Andra bensinstationen jag testar har en fungerande kompressor.

10.30 Bilplåtslagaren är inte på verkstaden, men medhjälparen säger att jag kan lämna bussen, så ringer Walter (plåtslagaren) senare.

11.00 Tar en motorcykeltaxi till stans största marknad för att få mina skor lagade. Sitter barfota och dricker Pepsikola medan skomakaren fixar både mina sandaler och ett par andra skor för totalt 8 soles (20 kronor).

11.45 Köper tio Biblar i den kristna bokhandeln. Församlingarna ska få 2-3 vardera för att se vad det tycker om en översättning vi inte använt så mycket tidigare. Det blev inte så dyrt, eftersom vi som mission får 25% rabatt.

12.15 Köper en kopp kaffe och läser dagens tidning på ett kafé, innan jag hämtar Lovisa i skolan och åker hem.

13.45 Lunch hemma med familjen. Därefter middagsvila en halvtimma. Och diverse plock.

15.00 Åker iväg med Lovisa – för att ha lite tid bara för henne. Men först åker vi för att se hur det gått på verkstaden. Minibussen står kvar men ingen där. Grannarna säger att bilplåtslagaren bor nära, så deras pojke kan visa oss dit. Men ingen hemma där heller. Så vi tar minibussen med oss igen.

15.45 På stans moderna köpcentrer. Köper glass. Och sedan en liten ”veckohandling”.

18.00 Hemma med matkassarna. Ester och Jeremia följer med och lämnar minibussen på dess garageplats. Vakten påminner om att jag inte betalat på tre månader, så det fick göras också.

18.30 Kvällsmat. Pannkakor.

19.45 Går till kyrkan i Las Brisas där det ska vara bönemöte. Ingen kommit. Går till pastor Pepes hus. Jo, han är på väg. Lämnar Biblarna till Las Brisasförsamlingen och betalar Pepe för ett svetsjobb han gjort.

20.30 Det blir bara Pepe, jag och Maycol. Men det blir en god stund, med andakt av pastor Pepe (Apg 2:37-42), sedan en stunds bön. Och så har Maycol, som bara varit med i kyrkan några månader, flera frågor om dop, om sabbat/söndag o s v. Skönt att ha tid och sitta ner och prata en stund.

21.30 Hemma igen. Maggan och jag justerar några protokoll – det formalia är viktigt i detta land och imorgon ska jag till notarien.

22.00 Ser en film om 20 juli-attentatet mot Hitler.

00.30 Skriver ett blogginlägg och sedan tillräckligt trött för att gå till sängs utan att ligga vaken och fundera…

/Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved