En orolig predikant i soffan och tacksam…

En orolig predikant i soffan och tacksam…

DSC00558

Klockan är 23.27. Jag har satt mig i soffan i vårat vardagsrum, med mitt kaffe, för att titta igenom min predikan. De andra har gått och lagt sig. Imorgon söndag klockan 10.30 ska jag predika i Las Brisas. Jag känner mig lite orolig, klockan är mycket och jag känner mig ännu inte klar.  Det tar väldigt många timmar för mig att skriva en predikan på spanska. Kommer min predikan att göra rättvisa åt texten i Romarbrevet 7?

Men så slår det mig, där jag sitter. Framför mig, under kaffekoppen, har jag ett predikomanus på fem sidor, och alla fem sidor på spanska. Säkert med många fel, men ändå, en fem sidor lång predikan på spanska! Jag blir en smula tacksam mitt i min oro. Det var min största rädsla inför utresan till Peru för att arbeta som missionär – hur kommer det att gå för mig att lära mig spanska? Ja, ännu sliter jag med ett helt nytt språk, efter 1 år i Peru. Men, Herren har verkligen hjälpt mig. Det är det jag ville skriva om. Tack för att ni bett för mig!

Tack Gode Herre Jesus att du har hjälpt mig! Hjälp mig att predika ditt ord i morgon, rent och klart. Lag och evangelium. Synd och nåd. Hjälp mig att tala på spanska, så man förstår. Amen.

hälsningar                                                                                                                                  en svensk missionär i Chiclayo

 

3 reaktioner till “En orolig predikant i soffan och tacksam…”

  1. Gud välsigne dej Janne! ….Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut…säger Jesus till dom förskräckta lärjungarna. Gäller också predikodagar!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved