En salig blandning

En salig blandning

Idag serverade våra indiska vänner lunch på mitt rum. Vi var tre indier, två danskar, två svenskar och en etiopier. En härlig blandning av människor. Qes Mekonnen har tagits emot med stor generositet av våra indiska vänner. Moses, ledare här i Indien, och Mekonnen från Etiopien har hittat varandra. De ser många likheter för kristenheten i respektive land. De delar glädjeämnen och bekymmer. Samtidigt upplever vi att de har mycket att lära oss. Hur är det att leva i länder där utmaningarna är enormt stora. Bröderna står stadigt förankrade på Bibelns grund detta är ett tacksägelseämne. Bönen har en central plats. Gott! Tack för att Ni ber över den forsatta planeringen och vistelsen här i Indien.

Vid lunchen idag kom jag att tänka på himlen. Mitt rum är långt från Bibelns beskrivning av himlen men denna härliga blandning av människor. Tänk att vi redan här på jorden får uppleva en ”salig blandning” av olika folk och språk. Det är en stor förmån att dela gemenskapen med Guds folk.

Snart är det dags för ännu ett besök i en av alla församlingar. Sången är stark, glädjen påtaglig och längtan efter Jesus stor. Alla dessa barn som ler med hela kroppen, kvinnor som vill ha förbön, gamla sjuka män….en salig blandning som kommer att äta en evig lunch i Guds hotell.

”Härligt sången där skall brusa……”

Jonny

2 reaktioner till “En salig blandning”

  1. UNDERBART att läsa! Är med er i bön! Njut av alla kulturer, den goda maten och det VACKRA INDIEN!! Lycka till med er undervisning och era seminarier! Vilken fest i himlen ja… party party! Kram Karin

  2. Alla som tror på Jesus känner man igen genom att de inte vet ”av något annat än Jesus Kristus och honom korsfäst.” 1 Kor 2:2. Jag förstår att det detta som ni nu upplever i Indien. Det måste vara underbart att få möta syskon i tron var de än bor. Gud välsigne er.

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved