En sliten tröja

En sliten tröja

Igår kväll när jag skulle ta av mig en gammal t-shirt så gick den helt sönder. Den var sliten, javisst. Jag hade haft den i drygt tjugo år. I ungdomsgruppen jag var med i under mina tonår, som jag fortfarande tänker på med stor glädje och tacksamhet, hade vi tryckt upp t-shirtar. Ett ganska långt bibelcitat fanns på ryggen:

Vet du då icke,

har du ej hört det,

att HERREN är en evig Gud,

han som har skapat jordens ändar?

Han bliver ej trött och uppgives icke,

hans förstånd är outrannsakligt.

Han giver den trötte kraft

och förökar den maktlöses styrka.

Ynglingar kunna bliva trötta och uppgivas,

och unga män kunna falla;

men de som bida efter HERREN hämta ny kraft,

de få nya vingfjädrar såsom örnarna.

Så hasta de åstad utan att uppgivas,

de färdas framåt utan att bliva trötta.

Det är ord från profeten Jesajas bok. Då – i ungdomsgruppen – kändes det så rätt att tala om att ynglingar kan bli trötta och unga män falla. Tjugo år senare konstaterar jag att jag knappast längre kan räknas till ynglingarnas skara. Men fortsatt kan jag bli trött och uppgiven.  Ja, jag undrar om jag inte blir det oftare nu än då.

Så får jag luta mig mot Herrens löften om att han inte blir trött och att han förmår att öka den maktlöses styrka.

/ErikJA

3 reaktioner till “En sliten tröja”

  1. Bra fråga Tim. Kanske skulle jag välja något från Filipperbrevet, t ex Fil 3:7-11:

    ”Men allt det som var en vinst för mig räknar jag nu som förlust för Kristi skull. Ja, jag räknar allt som förlust, därför att jag har funnit det som är långt mer värt: kunskapen om Kristus Jesus, min Herre. För hans skull har jag förlorat allt och räknar det som avskräde för att jag skall vinna Kristus och bli funnen i honom, inte med min egen rättfärdighet, den som kommer av lagen, utan med den som kommer genom tro på Kristus, rättfärdigheten från Gud genom tron. Då känner jag Kristus och kraften från hans uppståndelse och delar hans lidanden genom att bli lik honom i en död med honom, i hoppet om att nå fram till uppståndelsen från de döda.”

    Tänk så stort ”att Kristus och kraften från hans uppståndelse”!
    /ErikJA

  2. Javisst är det stort att dela Kristus och kraften från hans uppståndelse. Och slippa stå fram för Gud med mina egna gärningar – tänk så mycket smuts, skit och elände… Istället får vi möta rn helig Gud ikädda Jesu rättfärdighet. Gud ser oss lika rena och heliga som sin Son. Det är stort och det håller både att leva och dö på!
    Guds välsignelse inför stundande årsmöte!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved