En vanlig morgon

En vanlig morgon

Klockan är halv åtta och jag tittar ut genom vårt köksfönster. Det är fortfarande över en timme tills jag behöver gå upp men som vanligt har jag vaknat tidigt. Eftersom skolan på Bethesda stängde igår är det ganska tyst. De äldre killarna har gått till skolan eftersom de inte har sin sista dag förrän på fredag så det är bara de fyra yngsta killarna kvar på Bethesda. Två av killarna står ute i solen och diskar. De har på sig tjocka jackor för trots att det är sol är luften ofta kylig på morgonen. Jag hör hur vattnet börjar koka i kastrullen på vår gasspisen. Tepåsarna, kopparna och sockret står redan framme på bordet i vårt vardagsrum. Jag häller upp vattnet i vår röda plasttermos och slår mig ner i min favorit fåtölj. Med en tekopp i ena handen, lugn klassisk musik i mina hörlurar och en bok i den andra handen slappnar jag sedan av och inväntar dagen.

/Ester Birgersson

dsc_0184

Vårt kök

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved