En vecka i Addis

En vecka i Addis

Hej alla glada läsare som väntat på tok för länge på livstecken från Etiopien! 🙂

Det är nog på sin plats med en ursäkt för dåligt bloggande, men jag måste bara få meddela att vi har haft fullt upp, utan att sitta bakom en dator som svenska ungdomar annars fyller sin tid med i dessa dagar!

Som ni antagligen redan vet har vi fler svenskar på plats, både Erik J Andersson & Jonny Bjuremo hänger i Etiopien för tillfället. De hälsar så gott till er allihop, internetlösa är de i skrivande stund, mitt ute i den afrikanska terrängen någonstans. Men, jag lovade berätta för er att de mår bra & får uppleva mycket!

Förra veckan landade ett gäng härliga skandinaver alltså här i Addis. Hanna & jag åkte hit redan i måndags för att överraska min Pappa som inte hade en aning om att vi skulle möta upp på flygplatsen. Det var en natt med en enorm bubblande glädje. Om ni bara visste hur lycklig jag var!

Sen följde fyra dagar här i Addis med hela goa gänget på 8 muntra typer. Guld värt för två volontärer som nästan glömt av hur man pratar svenska förutom med varandra. Oj vad roligt vi haft, de många skratten har varvats med mer eller mindre teologiska diskussioner. Vi har besökt allt från en stor katedral till kyrkbygget i Sululta, överraskat Dawit som fyllde 40(ibland får man tacka Gud för facebooks födelsedagskoll), fått massor pussar av söta barn, skrattat drivor åt en lustigkurre som gav ifrån sig konstiga ljud, hälsat på missionärer på den norska missionsstationen, ätit massor & haft väldigt, väldigt trevligt!

I söndags begav vi oss iväg mot Asella efter gudstjänsten. Kära Asella… Det var skönt att få sova utan en skrikande gubbe utanför hela natten (de ortodoxa prästerna stör vår nattsömn i Addis ganska rejält ibland!). Måndagen bjöd på vackert väder & en härlig stund på ACYM, fotoresultat från det kommer en vacker dag! På kvällen var vi hela gänget hembjudna till Mekonnen. Hanna & jag hamnade bredvid de tre Addisprällarna & skrattade tills vi grät. Denna dag fick vi även åka bil på taket flera gånger. Pappa & Jonny gillade inte påhittet till skillnad från etiopierna. Men Gud är god & vi trillade inte av, inte ens i närheten!

Tyvärr fick regnperioden ett återfall i tisdags. Det rann om oss då vi kom tillbaka efter pianolektionen, Papput, Simon & jag. Det fick alltså bli en lugn dag utan de påhitt som vi tänkt oss. Tystnaden efter de fem herrarna som då gett sig av var också påtaglig & på kvällen började även jag & min far bli vemodiga över att hans vistelse här närmade sig sitt slut.

Då jag skriver detta är det torsdagskväll & det var alltså igår min Pappa lämnade landet. Tyngsta dagens hittills sen jag lämnade Sverige! Det har varit helt ovärderligt för mig att få lite föräldrakärlek. Trots att vi haft hur roligt som helst hela gänget har ändå de bästa stunderna varit på kvällarna då jag bara fått prata helt som vanligt ensam med Pappa. Jag är otroligt tacksam över de kvalitetsstunderna. Som sagt, alldeles ovärderligt!

Trots att gårdagen, natten & delvis denna dag präglats av sorg & saltvatten längs kinderna har kvällen känts bättre. Hanna & jag gick till Semin hotell för lite massage. Det var något i hästväg roligt, som vi skrattade den där massören & jag! Trots att massagen inte blev så mycket med för min del (jag är superkittlig!) så gjorde den stunden min dag. Hanna & jag gick sen ut i mörkret, superäckliga & oljiga båda två. Är det något jag inte förstår i det här landet så är det kommentarer om utseende. De flesta gångerna vi fått höra ”Oh, you are so beautiful!” är just då vi är som allra minst fräscha. Det är ett mysterium för mig.. Gissa vår lycka då vi kom ”hem” & upptäckte att någon stulit vårt schampo & tvål genom fönstret. Så det kan gå, bara att fortsätta gå runt & se ut som ett spektakel, klart nice!

Vi har massor foton från den senaste veckan. En dag, då vi inte har strömavbrott ska jag försöka publicera en bildbomb på min egen blogg. Till dess får ni ett par glimtar här, jag prioriterar denna blogg först, känn er priviligierade!

Tack alla inblandade för höstens hittills härligaste vecka, TACK!

 

Varma hälsningar /Hanna.P 🙂

1 IMG_5577 9 8 7 6 5 4 3 3. 2

1 reaktion till “En vecka i Addis”

  1. Tänk vad roligt att pappa Torvald har varit hos dig Hanna i Etiopien. Det gläder mitt hjärta för det betyder så mycket att han själv ha sett det du skriver om.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved