End Term Exams

End Term Exams

Copy of IMG_6556

Andra terminen under läsåret 2013-14 vid MLTTC går mot sitt slut. Ettorna har haft sin praktik, undervisningen för såväl  ettor som tvåor har avslutats och igår den 19 mars började End Term Exams som pågår med ett intensivt program fram till den 28 mars med i princip två skrivningar/prov om dagen. Nedan t ex tvåornas skrivningsschema:

IMG_6559

Eftersom fusk förekom vid senaste End Term Exams, gör man nu från rektorns och lärarnas sida sitt yttersta för att detta inte ska upprepas.

IMG_6509

Vid en samling häromdagen framhölls med stor tydlighet och skärpa för samtliga lärarkandidater vilka regler som gäller vid dessa skrivningar: inga fusklappar, inga mobiler, ingen kommunikation med andra och inga toalettbesök under tiden (många pass varar upp till 2 ½ timmar och man får inte gå när man är ”klar”).

IMG_6510

Ett detaljerat skriv- och vaktschema är uppgjort och studenterna sprids ut så gott sig göra låter i samtliga befintliga (alldeles för trånga) klassrum, och även matsal och bibliotek tas i anspråk.

Copy of IMG_6514

Inför varje skrivningstillfälle kroppsvisiteras kandidaterna noga, de manliga av en manlig lärare och de kvinnliga av en kvinnlig. Sen får de gå in och sätta sig och därefter delas proven ut. Och så kan man äntligen börja.

Copy of IMG_6541

Igår hade jag fått på min lott att vakta 30 förstaårsstudenter som skrev ett engelskprov i biblioteket. Som var och en kan förstå tog jag efter alla dessa förhållningsregler och uppmaningar min uppgift på största allvar och kunde dessbättre inte upptäcka den minsta tillstymmelse till fusk. Så hoppas vi att proven också mäter något verkligt relevant.

Copy of IMG_6515

Idag har det varit tvåornas tur och nu har jag iallafall ingen brist på sysselsättning under den kommande veckan i form av ett antal provrättningar.

Copy of IMG_6540

Per-Martin Hjort

1 reaktion till “End Term Exams”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved