Etiopiennytt

Redan efter fyra dagar har vi upplevt mycket och fått många goda möten. Kyrkan, EELC den evangelisk lutherska kyrka i Etiopien, förbereder pastorskonferens och årsmöte. I tre dagar har vi, Olof Göransson, Befekadu Borena och Jonny Bjuremo, besökt Wollaita- och Hadiyasynoden i södra delarna av landet. Vi imponeras av hur vännerna lever ut sin kristna tro i praktiken. Församlingar som håller på att bygga sin enkla kyrka planerar redan hur de skall nå vidare med evangeliet. I dag kom vi till församlingen i Shone som köpt en tomt på ett knappt tunnland. Kyrkan är under konstruktion och ute på fältet var delar av församlingen sysselsatt med att plöja med två starka oxar. Glada över att få besök från Sverige tog de en välförtjänt paus, torkade svetten, och satte sig ner i den svala kyrkan. Här fick vi en lång redovisning av församlingens positiva och negativa delar. Församlingen ligger i Hadiya-synoden som är den yngsta av EELC:s synoder. De elva församlingarna finns i ett ganska fattigt område och församlingarna får kämpa för att orka driva verksamhet.

Det lilla kyrkorummet var fullt med folk. Barnen satt med hela tiden och lyssnade både med ögon och öron. Äntligen hade de fått en tomt och en kyrka. De hälsade till vännerna i Sverige som bidragit till inköpet av tomt och tackade innerligt för alla gåvor. Församlingen höjde flera gånger sina händer och välsignade oss. Denna välsignelse får gå vidare till er alla.

Nu fortsätter vår resa till Arsi-synoden. Där finns Asella med en hel del aktiviteter på kyrkans tomt. Efter några dagar i Arsi blir det en avslutande vecka i Addis Abeba med pastorskonferens och årsmöte.

Jonny Bjuremo

3 reaktioner till “Etiopiennytt”

  1. Gud vare tack som ger segern genom vår Herre, Jesus Kristus. Tack för hälsningen o rapporten. Gud välsigne er o hälsa vännerna.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved