Ett historiskt första möte i MLS – Peru

Ett historiskt första möte i MLS – Peru

MLS – Misión Luterana Sueca (Svensk Luthersk Mission), så heter vår nya missionsorganisation som nyligen blivit inskriven och godkänd här i Peru.

Efter ett år av processande där många varit iblandade, ELMs styrelse och Nämnden för utlandsmission, missionärsgruppen, anlitad advokat och notar (myndighet som förbereder och legaliserar handlingar och ärenden), samt folkbokföringsregistret och skattemyndigheten här i Peru, så kunde vi äntligen hålla ett historiskt första möte i MLS tisdags.

Eftersom vi inte längre arbetar i samma organisation som  WMPL behöver vi en egen, ny organisation i vårt fortsatta arbete med IELCH. Det är med tacksamhet till Herren och med tillförsikt för framtiden vi fortsätter arbetet här i norra Peru.

Delar av mötet i tisdags behandlade vi detta, rutiner för nya MLS och hur vi drar oss ur MEL – Misión evangélica luterana, (Evangelisk-luthersk mission), den missionsorganisation som vi arbetat i ända sedan våra första missionärer (Henrik och Emma Birgersson) kom till Peru i början på 1990-talet.

TACK för MEL och Må Gud också välsigna MLS!

Kära hälsningar Janne Smetana

2 reaktioner till “Ett historiskt första möte i MLS – Peru”

  1. Tack Thomas, ja visst är det mycket pappersarbete – men vi har gjort annat också än bilda MLS under detta år =)

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved