Ett nytt år med Droppen

Ett nytt år med Droppen

Droppens redaktör Inese skriver:

Under min första tid som redaktör har jag fått veta att Droppen i många hem är som ett kärt barn, väntad och efterlängtad. Det värmer hjärtat och inspirerar! För mig är det alltid roligt att se när barnen får den senaste tidningen i sina händer hemma eller i kyrkan. De bläddrar ivrigt. Vad kommer de att fastna för först? Oftast är det pyssel och gissa legor, miniintervjuer och illustrationer. Berättelserna får vänta tills det blir en lugn stund hemma i soffhörnet eller när mamma eller pappa har tid för en lässtund. Vi har ju alla hört hur betydelsefullt och utvecklande det är att läsa för sina barn. Men att läsa och berätta för barnen om Jesus är en än viktigare uppgift. Det är en kallelse som vi som föräldrar och kristna har fått ifrån Jesus.

Droppen är ett redskap för oss som vill berätta om Jesus för barn och genom den har vi en viktig, missionerande uppgift.

En diakon i en församling berättade om en 9-årig pojke. Hon hade frågat honom om mamma och pappa läste Droppen för honom.

-Nej, det gör jag. Jag läser för dem efter det vi ätit på kvällen, svarade han.

Tyvärr minskar prenumeranterna för varje år och ofta är det ekonomin som bestämmer. Någon församling tycker sig inte ha råd att ge den till kören, barngrupper eller söndagsskolan eller fokus på evangelisation och mission förflyttas och prioriteras inte längre.

ELM subventionerar Droppen kraftigt för att nå ut till Sveriges barn och för ELM-föreningarna finns det olika sätt att ge.

Någon betalar 50 kr extra på varje tidning till söndagsskolgruppen, någon skickar ett extra anslag varje år. Någon enskild kan ge en extra gåvoprenumeration till ett barn i ens närhet.

En mindre förening i Skåne tar upp kollekter till Droppen efter att söndagsskolan lagts ner. Droppen har från den föreningen under 2014 fått nära 6000 kr fördelade på 3 kollekter. Tack så mycket!

Kanske har du några idéer hur man kan nå nya prenumeranter? Hör av dig till Droppen@elmbv.se!

Om fler kunde hjälpa Droppen på olika sätt skulle det göra det möjligt att Droppen under kommande år blir väntad och efterlängtad i ännu fler hem!

Inese P Johansson, redaktör

1 reaktion till “Ett nytt år med Droppen”

  1. Tack för att Droppen finns! Den har stor betydelse. Ofta kommer den fram, även äldre Droppen-tidningar läses om igen. Berättelserna i Droppen har en betydande plats hos oss. Vi har inbundna Droppenböcker, på så vis kommer de inte bort utan kan återanvändas många gånger.
    Ber om välsignelse och resurser!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved