Fest och gudstjänst

Fest och gudstjänst

En kväll var vi hembjudna till Julia, Isabells mammas 67-års dag. Festen började klockan åtta på kvällen med gudstjänst. Med taxi genom mörka och krokiga vägar kom vi fram till utsatt tid, ingen där – men så småningom fylldes lokalen med barn och barnbarn med flera, kanske 60 personer. Ett stort bord var dukat med allehanda bakverk, tårtor och presenter. Gudstjänsten började med lovsång, sen predikan som följdes av mer sång.

Så kallades jubilaren fram för förbön och de personliga talen avlöste varandra. Tilltuggen serverades och tacktalen fortsatte. Fotograferingen började, först mamma Julia med de sex barnen, sen 26 barnbarn och så vidare. Sist blev det foto med mamma Julia och den svenska gruppen. Fortsatt glädje, sång och dans.

Jag sände en tacksamhetens tanke till Gud för vad denna kvinna betytt och betyder för kyrkan i Chiclayo. Om jag förstår det rätt är Julia med sin storfamilj en av grundpelarna i den evangeliska församlingen i San Antonio. Tolkar det också som att mamman/kvinnan har en nyckelroll i det peruanska samhället.

Det är stort att vara här!

/Ulla Johansson

1 reaktion till “Fest och gudstjänst”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved