Festkväll i Häradshammar (ÅM 2012-15)

Festkväll i Häradshammar (ÅM 2012-15)

I kväll har vi haft fest i Häradshammars bygdegård. Härlig gemenskap kring borden och fantastisk mat gjorde sitt till, men ännu bättre var det nog att få glimtar från ett par missionsfält, och genom sången också något av en glimt av himlen.

Jonny Bjuremo inspirerade med en presentation i två-takt. Med början hos de två emmausvandrarna (Luk 24), fortsatte han med att lyfta fram två nyheter från våra missionsländer: att en broder från Etiopien är med i Indiensatsningen, och att kristna ledare från Kenya finns med i Etiopien och Asella Sport Camp. Vidare två frågor, och två… Som sagt i två takt. Tack Jonny för inspiration!

Anders Göth är stadsmissionär i Malmö. Att möta människor mitt i en svensk storstad och finnas tillgänglig för samtal om smått, om stort och om det största. Så jobbar Anders med ELM Malmö i ryggen. Och Anders uppmuntrade fler att bli stads- och cafémissionärer. Gott!

Undertecknad förmedlade också en ”second opinion” angående det andliga läget i Sverige. En kartläggning i boken Operation World hjälpte oss att se hur Sverige är ett missionsland också sett med utländska ögon.

Vi tackar Gud för en fin kväll.

/ErikJA

Lova Herren Song Contest? Ja, någon slags tävling i sångbokskunskap var det i alla fall.
Det är något speciellt med sången på Vikbolandet, Här kvällens kör.
Några av festdeltagarna
Jonny läser från Luk 24

1 reaktion till “Festkväll i Häradshammar (ÅM 2012-15)”

  1. Hej Erik! Tusen tack för att du låter oss följa med! Det skulle vara intressant att höra om Sverige som missionsland. Publicerar du? //Mattias

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved