Födelsedag i Kenya

Födelsedag i Kenya

Nu var det länge sedan jag skrev och det har hänt mycket. En av sakerna som har hänt är att jag fyllde 20 år i måndags (7 november). Att fira min födelsedag i ett annat land utan min familj gjorde jag även förra året när jag var i Israel med Strandhems bibelskola. Även i år firar jag med Strandhems bibelskola men i år är det en ny klass och jag är ledare istället för elev. Trots att familjen var långt borta och det blev långt från en normal födelsedag var det underbart.

Jag spenderade nästan hela dagen i en bil men p.g.a. den underbara utsikten gjorde det ingenting. Att få åka genom Kenyas vackra landskap är underbart och att sen dessutom vara på safari och få se både spännande, fascinerande, ovanliga och häftiga djur är mer än man kan begära. Men det var precis det jag fick uppleva.

Om du hade berättat för mig för ett år sedan att jag skulle spendera min födelsedag i en nationalpark i Kenya skulle jag inte trott dig. Ändå stod jag där i måndags med huvudet upp genom tackluckan och såg på zebrorna och lejonen som befann sig bara några meter ifrån mig. På kvällen fick jag dessutom se Maasaier dansa vilket var ett riktigt häftigt slut på dagen.

Så trots att jag saknade min familj hade jag en underbar födelsedag. Och trots att jag var i Kenya var jag omgiven av svenskar. Och trots att jag befann mig flera hundra mil från Sverige fick jag höra ”ja må hon leva”, vilket var kul även om den sjöngs mitt i en Kenyansk affär medan Kenyaner stod och filmade.

/Ester Birgersson

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved