För alla

Inte så sällan lägger jag upp en bild på Facebook på söndag förmiddag. Från missionshuset i Örkelljunga eller från något annat missionshus/bönhus/kapell/kyrka. Oftast en bild på mötesledaren eller predikanten. Det kan kännas lite stelt och någon har undrat varför jag inte istället lägger upp en bild på gudstjänstdeltagare. Men det är jag inte så pigg på. Tänker att man kanske inte säkert vill synas på bild bara för att man sökt sig till gudstjänsten.

Men igår la jag upp en bild som tog redan utanför missionshuset. Vanliga söndagar genererar mina bilder mellan tio och tjugo ”likes”. Igår var det det nästan hundra. Det gjorde mig glad. inte för att jakten på bekräftelse på Facebook är särskilt viktig, eller ens sund. Men för att bildens budskap var så tydligt, och uppfattades. En scooter, en longboard och en rullator säger: Påskdagen gäller alla, gudstjänsten är för alla.

Jag hoppas att ELM ska få vara med och skapa sådana mötesplatser mellan himmel och jord där människor i alla åldrar trivs tillsammans. Jag hoppas våra gudstjänster ska få vara tillfällen då Guds nåd och påsken budskap ska nå många människor.

Kristus är uppstånden!

/ErikJA

Ps En uppmuntrande text från DNs kulturchef för den som vill läsa mer: Kyrkan är den plats där det räcker att bara finnas.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved