Första dagarna i Peru

Första dagarna i Peru

08

apr 2018

Hej alla!

Vi befinner oss just nu hos familjen Smetana i Chiclayo. Resan från Europa till Peru var lång och tröttsam men gick bra. Det är mycket nytt att vänja sig vid (värmen, tidsomställningen, var man köper mat, att slänga toapapper i papperskorgen istället för toaletten, att inte dricka vatten direkt från kranen, osv osv) och det tar på krafterna. Men Smetanas är fantastiskt hjälpsamma och gästvänliga så vi är mycket tacksamma över deras hjälp i vår första kontakt med det peruanska samhället!

Igår välkomnades vi av IELCh, kyrkans styrelse. De välkomnade oss varmt och hjärtligt och det blev ett gott möte. Vi fick presentera oss för varandra och bytte även några ord (med hjälp av Janne Smetana som tolk) om vårt kommande gemensamma arbete, och det kändes fint!

På torsdag flyger vi ner till Lima och tillbringar ännu ett dygn där, för att ordna en formalitet med migrationsverket. På fredag flyger vi vidare söderut till Arequipa för att påbörja våra språkstudier.

Frid till er!

Lisa & Hjalmar

 

6 reaktioner till “Första dagarna i Peru”

  1. Hej! Jag känner så väl igen detdär med kranvattnet som vi inte tål att dricka, nya ljud, dofter och nytt språk. Men också den glädje och värme som ni blivit mötta med. Ni är nog efterlängtade. Ber för er! 🌷☀️

  2. Vi hann ju inte träffas före ni åkte men vi önskar er ett STORT lycka till! (Dricksvatten och toapappret samma på Cypern och jag lovar, det kommer bli ännu konstigare när ni hamnar på ställen där man kastar toapappret I TOALETTEN!!!) Vi hoppas och tror att detta kommer bli er livs resa och då menar vi inte bara bokstavligen utan även som personer. Ha det så jättebra!
    Kramar från Catharina och Calle

  3. Vi gläds över att se er välbehållna och leende hos vänner. Herren ger kraft och tålamod i allt det nya som möter er. Ber för er minst en gång varje dag.

  4. Så fint att höra att ni är framme välbehållna! Vilken omställning ni går igenom nu, puh! Vi tänker på er ofta. Kram från Walls!

  5. Roligt att höra från er!
    Hoppas på snabb klimatisering så ni kan känns er hemma. En stor hjälp att få känna sig välkommen i gemenskapen!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved