Fotovecka onsdag

Fotovecka onsdag

Maggan skulle laga lunch inte bara åt familjen utan även hantverkarna som fortsatte på taket (se måndagens blogg). Men för att laga mat behöver man råvaror.

Idag blev det en tur till den lokala marknaden. Dels för att köpa kött…

…och dels för att köpa grönskaer, och en del frukt. Utbudet är gott i alla bemärkelser.

Maggan handlade av denna glada dam. Liknar hon inte Babben Larsson förresten? Hur som helst kom Maggan hem med allt som behövdes, och även kameran, trots att markanden och området omkring den är ökänt för tjuveri.

Tillsammans med pensionären – och tidigare kollegan – Eva tog jag en tur till grannstaden Lambayque. Där finns ett par stora fina museer som har mycket att visa när det gäller Perus gamla kulturer. Vi var dock inte på sightseeing, utan det var prästkläder vi var på jakt efter.

Eva är betydligt mer kunnig på konst och textil än Maggan och jag så därför hade vi frågat henne om hon hade några kontakter eller kände till någon lokal textilhantverkare. Och i Lambayeque hade hon träffat en kvinna som säljer produkter i natur bomull. Tillverkningen sker i familejns företag en bit utanför staden.

Några alster ses på bilden. Vi köpte något prov och så får vi se vad kyrkan till slut beslutar när det gäller prästkläder. Alltifrån klassisk prästkrage (som är är nästan synonymt med katolskt) till inga särskilda symboler finns på förslag. När det gäller bomullsväveri är det möjligen en stola vi tänker på.

Väl hemma efter lunch var hantverkarna färdiga på taket och Maggan kontraterade en man med en lastcykel att forsla bort vad som återstod av det gamla taket.

Ses imorgon?

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved