Framåtanda

Idag den 11 juni har det varit ”Graduation ” på Matongo. 10 blivande präster och 11 diakonissor har under högtidliga former fått ta emot sina certifikat efter 3 års utbildning. Prästeleverna har dessutom haft ett års praktik.

Jag tycker det är roligt att se utvecklingen av Matongo Lutheran Theological College, MLTC. 1957 startades Matongo Bible School av svenska missionärer. Nu är det sammanslaget med Matongo Lutheran Teachers Training College, MLTTC  (startades 1994) och namnet är Neema Lutheran College. Förhoppningen är att man ska kunna registreras som ett universitet, Neema Lutheran University of Kenya.  Därför har man nu ett samarbete med Daystar University i Nairobi så att man ska kunna få ett certifikat som har en godkänd akademisk grad. Redan nu pågår en kurs som ger examen i teologi på kandidatsnivå, Bachelor of Theology .

Trots att man nu strävar efter att bli ett erkänt universitet så finns ändå herdeaspekten, den andliga vården kvar som mycket viktig. Målen för Neema Lutheran College handlar mycket om detta. Det första säger; ”Vi strävar efter att erbjuda ett sammanhang där studenten lär känna Kristus som Frälsare, Herre, Vän och Herde. ”

I augusti görs nya intag för olika kurser. En som jag tycker låter intressant är Community Development with the Bible. Den ges som en ettårig kurs för det som kallas Certificate och som en treårig utbildning som leder till Diploma examen.

Om man vill följa utvecklingen och få information om vad som händer kan man få ett nyhetsbrev (engelska) per mail.  Skicka ett mail till mig så förmedlar jag adressen!  kerstin.chela@gmail.com

Inneslut Neema Lutheran College i dina böner!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved